Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Michal Handzuš: Neostane len pri Londýne

.časopis .fenomén


.takmer rok si nehral. Bolo to v Londýne cítiť?

Určite. Ešte nie sú celkom v poriadku ruky ani čítanie hry.

.mal si zranenú nohu, prečo ruky?
Dal som dve prihrávky od mantinelu Lacovi Nagyovi. Jedna išla meter pred neho, z druhej mohol dať gól do prázdnej brány, ale ešte to tečovali. Nejde o silu, ale o cit. Potrebujem v rukách znovu väčšiu presnosť a rýchlosť.

.prejavil sa ročný výpadok aj tým, že máš menej sily?
Nie, myslím, že som dobre trénoval. No v auguste mi vyberali mandle, takže som schudol, a potom som ešte dva týždne nehral pre problémy so slabinami. Ale som presvedčený, že sa to rýchlo vráti a v tejto oblasti nebudem mať problém.

.toto boli prvé dva zápasy NHL v Európe. Bola to jednorazová záležitosť alebo to tak bude bývať aj v budúcnosti?
Dúfam, že sa to bude opakovať. Pre nás Európanov je výborné, keď tu hráme. Tridsať percent z hráčov NHL sú Európania, a tak aj NHL chce rozšíriť svoj „market“, ktorý je v Európe dosť veľký. Asi to smeruje k tomu, že každú sezónu by sa jeden-dva zápasy na začiatku sezóny odohrali v Európe.

.tréner Anaheimu hovoril na tlačovej konferencii, že pre jeho mužstvo bol celý londýnsky víkend niečo ako „team building“, príležitosť na budovanie
kolektívu. Vnímalo sa to tak aj v LA Kings?
Samozrejme. Sme už takmer dva týždne na cestách, stále spolu. Hlavne pre nás, desiatich nových hráčov v tíme, to je veľmi dôležité. Na začiatok sezóny takýto dlhší trip mužstvu prospeje.


.v LA Kings si nový. Aký máš pocit?
Myslím, že by sme mohli byť dobrí. Ukázali sme to hneď v prvom zápase. No hneď v druhom zápase sme zistili, že máme na čom pracovať. Ak sa chceme dostať do play off, musíme mať vyrovnanejšie výkony.

.ste v LA Kings traja Slováci. Je to výhoda?
Môžeme sa porozprávať po slovensky. (Smiech.) Ale vždy je dobre, keď prídeš do nového mužstva a niekoho tam poznáš. Ľubo Višňovský je tu už dlho, pozná tu každého a pomáha nám aj v takých veciach, ako je hľadanie ubytovania alebo uzatváranie poistky na auto.

.viackrát ste sa na ľade objavili všetci traja v jednej päťke. Bude to tak aj ďalej?
S Lacom by som mal byť v jednom útoku, ale všetko závisí od toho, ako budeme hrať a či budeme dávať góly. Už pri podpise našich zmlúv bolo jasné, že zámerom je, aby sme hrali spolu.

.v hľadisku O2 Arény bolo veľa Slovákov. Je nádej, že niekedy by sa zápas NHL mohol odohrať aj v Bratislave?
Bolo by to super a ja by som s tým určite vrelo súhlasil. No je to finančne také náročné, že o tom zatiaľ pochybujem. Ale NHL bude určite chcieť ísť do ďalších krajín. Tu sme hrali preto, lebo náš majiteľ halu O2 postavil. Ale keďže záujem divákov aj médií bol obrovský, asi neostane len pri Londýne.

.hral si už v piatich mužstvách NHL. Čím sa líši atmosféra v jednotlivých tímoch?
Mužstvo, ktoré chce vyhrať Stanley Cup, musí byť dobré nielen na ľade, ale musí mať aj správny mix v kabíne. Tie vyraďovacie série sú psychicky veľmi náročné. Vtedy sa rozhoduje, aký je silný kolektív, či si chlapci vedia navzájom pomôcť, či majú dobré vzťahy. V tomto sa tímy líšia.

.v LA Kings je dobrá atmosféra?
Sú tu dobrí chalani, je to mladé mužstvo, ale aj starší hráči. Ešte sa to tu stále buduje, takže náš prvý cieľ je play off.
Sleduješ výkony klubu HC05 Banská Bystrica, ktorému pomáhaš? Ešte ani jeden zápas neprehral, môže teda postúpiť. Vieš o tom?
Jasné! Aj tam sa však hrá o play off. Uvidíme, ako dopadneme. Je tam silná Spišská Nová Ves.

.čo je nové v tvojom ďalšom projekte, ktorým je Aréna Barani pri hokejovej škole v Banskej Bystrici?
Začína sa dláždenie povrchu, potom sa osadia mantinely. Myslím, že do konca októbra by sa tam malo začať hrať. Tribúny sa budú robiť v zime a osádzať niekedy na jar. Som v stálom kontakte s ľuďmi, ktorí to robia, chodím pravidelne na internetovú stránku, kde sú nové správy a fotky.

.boli ste týždeň v Európe, v Londýne ste odohrali dva súťažné zápasy. Unavení, ale stálo to za to?
Nepochybne. Bolo to pre nás veľmi zaujímavé. chceli sme vyhrať obidva zápasy, vyšiel nám iba jeden, no ideme ďalej. NHL je monotónna, stále cestujete po tých istých mestách. Toto bolo skvelé spestrenie.

.jk .šh
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite