Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA PLESAŤ: Ak na ples, tak do Viedne
Aj keď v januári pre rozruch okolo kontroverzného plesu Viedenských študentských spolkov vyškrtlo UNESCO tradičné viedenské plesy zo zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva, nič to nemení na fakte, že tieto plesy dedičstvom nášho niekdajšieho mocnárstva stále sú. Ak chcete zažiť skutočnú noblesu, ešte stále máte možnosť, do konca fašiangov sa koná nielen najslávnejší Ples vo Viedenskej opere (16.2.) ale aj ďalšie tri honosné plesy, ktoré vašu peňaženku natoľko nezruinujú. V piatok sa koná Bombónový ples vo Viedenskom Konzerthause, kde je, ako našepkáva názov, okrem najlepšej tanečnej hudby k dispozícii veľa maškŕt, v ten istý deň sa koná aj Ples Viedenského hospodárstva v Hofburgu. No a tam sa bude konať aj maškarný ples v pondelok 20.2. Rudolfina Redoute, kam chodia dámy s maskou, s partnerom i bez neho.

TREBA VYHRIEVAŤ: Mobilný presúvač tepla H-Agent
Po robotických vysávačoch je tu ďalší robot do domácností, tentoraz motorizovaný ohrievač H-Agent. Vymysleli ho nemeckí dizajnéri Andreas Meinhardt a Daniel Abendroth a na medzinárodnej dizajnérskej súťaži Prix Émile Hermès 2011 so svojím funkčným prototypom vyhrali druhé miesto. Čierna skrinka H-Agent premiestňuje teplo po dome podľa toho, kde je to treba. Má zabudované senzory tepla a je zo špeciálneho materiálu (PCM), schopného absorbovať energiu zo zdrojov, ktoré vydávajú veľké teplo. Vďaka kolieskam a infračerveným senzorom sa vie pohybovať po miestnosti a vyhýbať sa prekážkam. Keď nazbiera dostatočné množstvo tepla, maximálne 26° Celzia, uvoľní ho tam, kde je chladnejšie. Navyše, H-Agent sám funguje na solárne batérie, takže je aj veľmi ekologický. Uvidíme, či sa to ujme aj komerčne a či to nebude len ďalšia hračka, ktorú viac ocenia v domácnosti mačky ako majitelia.

TREBA CVIČIŤ: S tvárovým zoštíhľovačom
Táto vychytávka z japonského trendšopu síce vyzerá pri nasadení do úst ako nezvládnutá dávka kolagénu do hornej aj spodnej pery, v skutočnosti je to však silikónová pomôcka na precvičovanie tvárového svalstvo Face Slimmer. Ak nemáte čas denne cvičiť potrebnú tvárovú gymnastiku, aby ste udržali svoju pokožku a svaly pružné, a plastická chirurgia pre vás nie je cesta ku kráse, potom tento úžasný vynález urobí za vás všetko potrebné. Stačí na tri magické minúty denne nasadiť Face Slimmer do úst a urobiť pár predpísaných pohybov, konkrétne vyslovovať nahlas všetky samohlásky dokola. Výrobca za 84 dolárov sľubuje perfektnú pevnú pokožku na celej tvári, nielen okolo úst ale aj očí. Ak by to nevyšlo, aspoň si za tie peniaze vyskúšate, ako príšerne by ste vyzerali so zväčšenými ústami.

TREBA OSLÁVIŤ: Národný týždeň manželstva
Všetky zosobášené páry na Slovensku by mali po celý tento týždeň oslavovať ostošesť a využívať všetky akcie a zľavy, ktoré sú špeciálne pre nich prichystané v rôznych kútoch krajiny v rámci druhého ročníka projektu Národný týždeň manželstva. Pod jeho hlavičkou rôzne občianske, cirkevné, kultúrne združenia a ustanovizne poriadajú pre manželov podujatia, omše, semináre, získať sa dajú manželské zľavy na víkendové pobyty, večere, kvety, knihy. SND napríklad ponúka druhú vstupenku pre manžela zadarmo. Aktuálne ponuky si môžete nájsť na stránke www.ntm.sk/regiony. Ak nenájdete v blízkom okolí nič zaujímavé a vhodné, nevadí, manželský sviatok si môžete urobiť aj bez národnej podpory. A ak patríte k odporcom akýchkoľvek hromadných sviatkov, pretože vy sa správate k partnerovi sviatočne každý deň i noc, gratulujeme a ticho závidíme.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite