Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA SI ZAPISOVAŤ: Bez ohľadu na počasie
Ľudia si potrebujú zapisovať poznámky v rôznych extrémnych podmienkach, počasí i prostredí. V daždi, v snehu, vo vysokej vlhkosti. V dažďovom pralese, na Mont Evereste, pod Niagarskými vodopádmi aj v saune. Pri práci i pri športe. Obyčajný papier sa rozmočí a zničí, zato americký patentovaný plne recyklovateľný papier značky „Rite in the rain“ vydrží skutočne extrémne podmienky a aj zápis na ňom sa len tak rýchlo nerozmaže. Najlepšie spolupracuje s obyčajnou ceruzkou. Nie je to žiadna novinka, pevnú verzia papiera vyvinuli v Amerike už v roku 1920. Dnes spoločnosť vyrába už aj papier do kopírky, laserovej aj atramentovej tlačiarne. Päťdesiatlistový novinársky blok stojí 4 doláre, ale v ponuke sú bloky pre desiatky iných povolaní a záľub.

TREBA SNOWBOARDOVAŤ: Duálny snowboard

Ledva sa časť lyžiarov dokázala preorientovať z dvoch lyží na jeden snowboard, už je tu ďalšia revolučná zmena. Duálny snowboard sú vlastne dva menšie snowboardy na každú nohu jeden, alebo v podstate dve štvorcové lyže. Pre zimných športovcov, ktorí radi experimentujú a vymýšľajú nové nevídané figúry, ponúka nevídané možnosti na otáčanie, skákanie, prekonávanie rôznych prekážok aj samotné kĺzanie. Dobrou správou je, že na tento špeciálny dualsnowboard netreba nakupovať aj špeciálny výstroj, pretože sú kompatibilné so štandardnými topánkami aj viazaním. Cena modelu na rok 2012 sa pohybuje okolo 265 dolárov. Pravoverní snowboardisti sa pohoršujú, čo je to za šialený a smiešny nápad, ale to sa kedysi pohoršovali aj pravoverní lyžiari.

TREBA SA VLOŽIŤ: Do umelých chiropraktikových rúk
Ak veríte, že chiropraktik je kúzelník, ktorý vám odpomôže od bolestí chrbta a hlavy,  ako aj od mnohých ďalších chorôb, ktoré podľa chiropraxie pochádzajú z posunu stavcov, potom môžete vyskúšať liečiaci ručný chiropraktický masážny prístroj z Japonska. Realistický odliatok z polyuretánovej peny v nežnej ružovej alebo béžovej farbe je vyformovaný do tej istej polohy rúk, akú používa chiropraktik pri narovnávaní krčných stavcov. Stačí zakúpiť za 71 dolárov plus poštovné, prelúskať návod, ktorý je len v japončine, a potom spokojne zložiť hlavu akejkoľvek veľkosti do liečivých rúk. Úľavný efekt by sa mal dostaviť už po troch minútach pokojného ležania v rukách.

TREBA SA VYDÁVAŤ: A pobehať svadobné veľtrhy
Čím menej ľudí vstupuje do stavu manželského, tým viac možností, ako sa zosobášiť, sa nám ponúka. Pre tých, čo sa rozhodli to v blízkom čase predsa len skúsiť, sú tu hneď dva slovenské svadobné veľtrhy, kde sa budú prezentovať firmy ponúkajúce svadobné služby. Už tento týždeň 3. a 4. februára sa koná svadobný veľtrh v bratislavskej Inchebe a hneď o týždeň na to 11. a 12. februára konkurenčný v nitrianskom Agrokomplexe. Bratislavský veľtrh je spojený s Jarným festivalom krásy a zdravia Interbeauty. Ďalšia časť tohto svadobného veľtrhu sa uskutoční 5. februára v hoteli Lux v Banskej Bystrici a potom aj 24. 3. v hoteli Slovakia v Žiline.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite