Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Iveta Radičová: Snívam o chlebe s masťou a cibuľou

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Premiérka Iveta Radičová sa pousmiala, keď sme chceli, aby zhrnula obsah svojej práce v jednej-dvoch vetách. Permanentné rokovania, kvantá materiálov na čítanie, rozhodovanie, koordinovanie... keď tá veta začala mať viac ako sto slov, prešli sme radšej na háčkovanie.

Načúvala som
Jasné, že viem šiť, háčkovať, štrikovať aj necovať, mamina by ma nepustila z domu, keby som to nevedela. Ručné práce som robila rada, lebo boli spojené s rozhovormi starších a k tým keď sa dieťa prifarí, vždy počúva so spadnutou sánkou. Recepty, spomienky, skúsenosti, príbehy, starosti o deti a vnúčatá, kto s kým sa priatelí, kto je a nie je pokazený, ten výraz si pamätám dodnes.

Hreším jedlom
Moja neresť? Krémeše! Veterníky. Mám veľmi rada sladkosti, keby som si mohla dovoliť to, čo by oči chceli, tak by to dopadlo veľkou katastrofou. Moja Evka dozerá na veľmi zdravú stravu, vyprážané mám zakázané úplne, všetky ťažké jedlá, mne sa už sníva o chlebe s masťou a cibuľou. Je niečo lepšie ako slanina opečená nad otvoreným ohňom? Domáca klobása? Rezeň s majonézovým šalátom? Vraj nezdravé. Ale aké dobré.

Mám stroje
Varím rada, dcéra tvrdí, že dokonca veľmi dobre. Kuchyňu mám vybavenú strojmi všetkého typu, mám aj stroj na čistenie ananásu, na pečenie chleba, robot so všetkými možnými funkciami, šikovnú fritézu, kde stačí len lyžička oleja. Už to nemám kde dávať, ale keby existovalo niečo, čo by mi tak automaticky čistilo zemiaky. Monotónne a nudné činnosti ma pri varení nebavia, ale urobiť sa to musí.  

Stála som v bráne
Plávam, lyžujem, doma mám slušne vybavené fitnesko, pred televízorom steper. Keď počúvam správu, ktorá ma vytáča, tak to by ste mali vidieť to tempo! Hneď to dostanem zo seba von. S dcérou sme začali hrať bedminton. Neverila som, že sa pri tom dá rozhýbať celé telo. Bývam na Žitnom ostrove, to je jedno jazero vedľa druhého, ochotne pomôžem deťom očistiť plochu, potom mi tam dovolia sa korčuľovať. Minule ma nahovorili stáť aj v bráne, ale už sa nedám nahovoriť, ten puk je tvrdý.

V iPade mám všetko
Mám tam aj knihy, nemusím ich vláčiť, môžem si zväčšiť písmo, ale dúfam, že to nevyradí papierové knihy ani noviny, lebo to má svoju vôňu, grafiku aj zvuk. Keď už mám veľmi unavené oči z čítania, tak občas si na iPade trénujem šach. Lebo, keď už ma v ňom porazí decko – aj keď je dospelé, pre mňa je to vždy decko – to nie je dobre. Ale bola som nesústredená. Piškvorky s počítačom vždy vyhrám. Ale nepotrebujem vyhrávať, nie som hazardér.

Kultúru hltám
Milujem balet, za ranej mladosti som niečo v tom SND aj sama odtancovala. Nedostanem sa na všetky divadelné predstavenia, ale som hltač kultúry. Výberovo mám vkus na operu aj na vážnu hudbu, bola som aj na koncerte Cohena či Stinga, ale napríklad aj na koncerte Hany Hegerovej a na rozlúčkovom koncerte Marie Rottrovej. Doma si púšťam napríklad Pink Floyd. Mám kvantum CD, DVD, no a buďte v NewYorku a nechoďte na Broadway!

Teším sa na rifle
Šálikov som vždy mala svoju zásobu, ale keď si okolie všimlo, že ich nosím, začala som ich dostávať do daru, tak ako Madeleine Albrightová brošne. Mám sortiment, ktorý mi môže hociktorý špičkový butik závidieť. S premiérskym kreslom som musela zmeniť šatník, ale nákupy absolvujem nerada. Kostýmy už musia vydržať tie, čo mám. Som už naštartovaná, že pôjdem na nákup vecí do civilu!
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite