Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

Treba syriť: Domáca dielnička na výrobu syra
Niekto sa pripravuje na krízu tak, že skupuje pozemky a vyberá najlepšie odrody zemiakov, ktoré si tam bude pestovať, niekto ide ďalej a chce mať nielen vlastný zdroj domáceho mäsa a mlieka, ale aj ďalšie mliečne výrobky. Premeniť liter mlieka na syr nie je až také zložité, treba na to mať len niektoré nevyhnutné potreby, ako sú napríklad probiotické kultúry, teda fermentačné baktérie, a syridlo. Dieru na tomto trhu zaplnila firma New England Cheesemaking Supply, ktorá ponúka hotové balíčky na výrobu mozzarely či ricoty za 30 minút, ale aj ďalšie syry ako je feta, chedar, gouda či parmezán. Okrem potrebných kultúr a syridla v de luxe verzii nájdete pribalený aj teplomer, špeciálnu naberačku a podrobnú príručku s návodom na výrobu i s ďalšími receptami.

http://www.cheesemaking.com/store/c/1-Kits.html


Treba darovať: Darujte strom alebo lavičku
Sú ľudia, ktorým sa veľmi ťažko nakupujú vianočné či výročné darčeky. Majú všetko, nechcú nič, veď to poznáte. Lenže bez daru to niekedy nejde, a tak to chce niečo originálne, nečakané, niečo, čo má silný príbeh a obdarovaný na to len tak ľahko nezabudne. K takým darčekom určite patrí aj strom v Súkromnej prírodnej rezervácii Vlčia od Lesoochranárskeho združenia VLK (www.wolf.sk), alebo niečo luxusnejšie, napríklad lavička v Horskom parku (www.horaren.sk). Strom stojí 50 eur a vy k nemu získate poďakovanie, nálepku aj symbolický vlastnícky list. Lavička sa vyrába a osadzuje na individuálnu objednávku, má päťročnú záruku a do operadlových drevených dielcov je možné vytesať meno, respektíve symbol, dátum, prípadne umiestniť tabuľku s požadovaným textom. Dokopy to stojí 400 eur.

http://www.horaren.sk/napad-na-originalny-darcek-lavicka-v-horskom-parku/
http://www.wolf.sk/sk/kup-si-svoj-strom/sukromna-prirodna-rezervacia-vlcia


Netreba sušiť: Večne suchý povrch
Sprej, ktorý ochráni topánky či iné povrchy pred vlhkom, už existuje dávno. Ale sprej, ktorým postriekate svoj mobilný telefón alebo kalkulačka a tá vám vydrží fungovať ešte ďalšiu polhodinu pod vodou, to je relatívna novinka. Na americkom veľtrhu vynálezov a nových výrobkov IMPEX 2011 predstavila firma Ross Nanotechnology svoju nový patent NewerWet a spomedzi tisíc iných výrobkov získala hlavnú cenu. Jej technológia by mala byť superhydrofóbna, čo znamená, že by mala odpudzovať vodu viac ako teflon či vosk. A to nie je všetko, BewerWet by mala rôzne povrchy ochrániť nielen od vody, ale aj od olejov, baktérií, korózie a mať samočistiacu schopnosť. Technológia zatiaľ nie je dostupná bežnému spotrebiteľovi, očakáva sa, že prvé produkty by sa mohli na trhu objaviť v priebehu budúceho roka.

http://www.neverwet.com/index.php


Netreba násilie: Úvod do nenásilnej komunikácie
Konflikty sa dajú riešiť všelijako, oko za oko, zub za zub, aj kto do teba kameňom, ty do neho chlebom, alebo celkom moderne, pomocou nenásilnej komunikácie, ktorá otvára príležitosť aj v napätej situácii sa k sebe  navzájom priblížiť, a nie vzdialiť. Ak vás zaujíma, ako si efektívne poradiť s konfliktmi v rodine, s priateľmi či kolegami, nestratiť pri nich tvár, trvať na svojom, ale zároveň nestratiť súcit, lásku a úprimnosť, máte príležitosť zúčastniť sa otvorenej prednášky pre verejnosť, ktorá sa uskutoční v piatok o šiestej v Horárni v Horskom parku v Bratislave a ktorú bude viesť odborníčka naslovovzatá, certifikovaná trénerka Medzinárodného centra pre nenásilnú komunikáciu (CNVC) a koordinátorka projektu pre Východnú Európu Eva Rambala.

http://www.rambala.hu/


Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite