Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Jura Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

Tak nám vraj končia koncesionárske poplatky. Alebo ešte nekončia, ale skončia, lebo už ich oficiálne zrušili, a teraz treba počkať, kým to začne platiť. Fajn, človek si povie, kruh sa uzatvorí, netreba tým verejnoprávnym vydriduchom našich ťažko našporených anineviemkoľkojetoterazpresne eur.

Na iné treba do pančuchy odkladať, čert ber tú ich verejnoprávnosť.
Bolo to do jedu, rádio som nemal vôbec, televízor som používal len ako monitor ku konzole a že platiť, ako by to bolo s kostolným poriadkom. Že podľa zákona, ach jaj. Ale platil som, lebo som musel a začal som sa dívať, veď jasné, keď už to platím, a to už len bola katastrofa, až ma psotník chytal. Vždy keď Drišliak išiel alebo Senzi Senzus, odpozeral som si za tých svojich pár peňazí úmernú sumu, tridsať sekúnd, málokedy viac, a to sa ani inak ako masochizmom nazvať nedalo. Čistá bolesť s východniarskym prízvukom. Ale teraz, teraz už budem zase o trocha slobodnejší, oslobodený od ďalších nezmyselných poplatkov.
Smutnou pravdou je, že keď by som mal teraz konečne oslavovať, akurát tá telka aj ten rozhlas robia všetko preto, aby mi to zase bolo ľúto. Gympel.tv sledujem na STV 1 pravidelne, lepší seriál sa tu za posledných desať rokov neurodil, bez srandy. Luther ide, pozdrav od modelovej verejnoprávnej, od BBC, ktorá by mala nastavovať štandardy celému svetu. A keď sa mi konečne podarilo naladiť Devín, tu na vidieku to stále nie je len tak, až ma do pozoru postavilo, vážna hudba, navážno, v rádiu, niežeby som ju počúval, ale nadchla ma tá možnosť.
Chcem mať také rádio, aj takú telku a je dobré, že sme si to museli platiť, lebo nás to robilo spoluzodpovednými. Aj za ten marazmus, čo tam bol, aj za to svitanie na lepšie časy, čo je tam teraz. Lebo nemožno všetko len na tie peniaze obracať, treba ísť hlavou proti múru, treba čosi, nie akože pre ľudí, ale ľuďom navzdory. Ak by to len na nás zostalo, na ľuďoch, zle by sme skončili.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite