Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

8 najlepších mobilných herných doplnkov, s ktorými sa budete baviť ešte viac

.redakcia ..ako je to (s)právne

Trh s mobilnými hrami má hodnotu okolo 100 miliárd dolárov a v čase, keď vstupujeme do novej éry rýchleho internetu, rastie rýchlejšie než kedykoľvek predtým. Vďaka akčným hrám, ako je Call of Duty, Minecraft, Fortnite a mnohým ďalším, sa teraz môžete na svojom mobilnom telefóne ponoriť do hry rovnako, akoby ste hrali na Xboxe alebo PlayStatione.

8 najlepších mobilných herných doplnkov, s ktorými sa budete baviť ešte viac

hoci na staré hry, ovládané palcom, ako napríklad Temple Run a Angry Birds, azda stačí aj mobil, hranie náročnejších strieľačiek alebo hier založených na príbehu asi nebude práve najpohodlnejšie. Ideálne je mať ovládače, spúšťače a joysticky, aby ste mohli mobil pohodlnejšie uchopiť a mali taktickú spätnú väzbu. V tomto článku vám predstavíme 8 najlepších mobilných herných doplnkov, ktoré posunú váš herný zážitok na vyššiu úroveň. 

SteelSeries Stratus Duo (pre používateľov systému Android)

SteelSeries je známa značka herných periférií. Jeden z ich najviac recenzovaných ovládačov, Stratus Duo, sa výborne spáruje so zariadeniami so systémom Android, počítačmi so systémom Windows a príslušenstvom VR, ako sú Samsung Gear VR a Oculus Go, takže môžete plynulo prepínať medzi svojimi zariadeniami.

Tento ovládač navyše podporuje platformu Steam. V súčasnosti ho môžete použiť na viac ako 6 000 hrách na tejto platforme. Ďalším plusom je funkcia plug-and-play, ktorá eliminuje problémy s inštaláciou proprietárneho softvéru. Má tiež magnetické spúšte, ktoré majú dlhší a lepší výkon než pružinové spúšte. Zároveň poskytuje dosah 12 metrov a viac ako 20 hodín pri plnom nabití.

Nevyhnutným spoločníkom pre bezdrôtový ovládač Stratus Duo je gamepad na mobil za 10 eur, ktorý pojme zariadenia veľkosti od 4 do 6,5 palcov.

Rotor Riot Controller (používatelia iOS)

Rotor Riot sa vo všetkých ohľadoch vyrovná moderným konzolovým ovládačom. Je to jediný herný ovládač MFi iOS, ktorý podporuje spúšťače L3/R3, čo umožňuje poskytovateľom spúšťať mobilné hry identické s ich verziou pre PC bez obmedzenia funkcií dotykovej obrazovky. Tento ovládač je kompatibilný s populárnymi dronmi ako Reze Tello, Mavic Air a DJI Spark.

K dispozícii je viac ako 1 000 podporovaných hier a vďaka káblovému prepojeniu môžete získať viac ako 20 hodín hrania s nulovou latenciou. Ovládač je dodávaný aj s dockom na telefón. No aby joysticky fungovali správne, musíte si stiahnuť aj aplikáciu Ludu Mapp.

Náprstok Newseego

Táto inovácia pôvodného náprstku od spoločnosti Newseego prichádza v elegantnom, efektnom, elastickom dizajne s drôtenou tkaninou vloženou do prémiovej tkaniny, ktorá bráni poteniu, mastnote a má protišmykové vlastnosti. Vďaka nemu môžete hrať dlhšie, neunaviť sa, využiť vynikajúcu priľnavosť a nezanecháte šmuhy na obrazovke, čo sa často stáva, keď sa začne zbierať pot.

Okuliare filtrujúce modré svetlo

Vedeli ste, že hoci priemerný hráč hrá približne 6 hodín týždenne, niektorí ľudia dokážu hrať aj 6 hodín v kuse? V tomto čase ste vystavení HEV modrému svetlu, ktoré spôsobuje únavu očí, ako aj bolesti hlavy a po dlhšom čase môže spôsobiť rozmazané videnie. Takže kým trávite čas pred obrazovkou, či už ste milovníkom pokročilých mobilných hier alebo menej taktilných kasíno hier, je pre vás bezpečnejšie používať ochranu zraku.

Veľmi odporúčame okuliare Cyxus proti modrému svetlu. Sú ľahké, odolné, prakticky priehľadné a používajú špeciálny polymér, ktorý okrem modrého svetla blokuje aj UV žiarenie. E-shopy majú široký sortiment, vrátane pánskych, dámskych a unisex variácií, takže si vyberie každý. Pár okuliarov stojí približne 30 eur.

Spojka HyperX ChargePlay

Priznajme si to, hranie v režime na šírku na týchto tenkých moderných smartfónoch je po krátkom čase nepríjemné a veľmi nepohodlné. Spojka HyperX ChargePlay je najjednoduchšou inováciou, o ktorú môžete obohatiť zážitok z hry na smartfóne bez prepínania z dotykového ovládania, na ktoré ste už zvyknutí.

Je to jednoduchá kombinácia úchopu a batérie, ktorá okrem pohodlných textúrovaných úchopov poskytuje aj bezdrôtovú nabíjačku s kapacitou 3 000 mAh. Držiak je tiež nastaviteľný, aby sa doň zmestili telefóny akejkoľvek veľkosti od 5,0 palca do 6,8 palca.

Razer Hammerhead True Wireless Earbuds

A čo tak kvalitný audio zážitok od osvedčenej hernej značky? Tak ako by ste očakávali od akéhokoľvek produktu Razer Hammerhead, ich bezdrôtové slúchadlá vydržia toľko, koľko potrebujete. Máme na mysli:

  • potlačenie hluku
  • pripojenie s ultra nízkou latenciou
  • pohodlné silikónové zakončenie
  • dotykové rozhranie
  • hlasové ovládanie
  • odolnosť voči vode
  • automatické párovanie

Držiak ovládača PowerA Xbox One

Ak máte ovládač Xbox One, s ktorým ste už spokojní, možno by sa vám hodil tento držiak na uchytenie telefónu. Napodobňuje véčkový dizajn. V každom prípade sú ovládače Xbox One vynikajúce a Android ich podporuje natívne.

Držiak ovládača PowerA Xbox One stojí na Amazone približne 15 dolárov. Hodí sa na všetky mobilné telefóny, ktorých šírka nepresahuje 3,12 palca. Skvelým doplnkom je dvojitý uzamykateľný kĺb na prispôsobenie umiestnenia telefónu a dosiahnutie maximálnej ergonómie.

Základná 20K PD Power Banka Anker Powercore

Za posledných pár rokov technológia batérií pre smartfóny nepochybne prekonala mnoho míľnikov. Napriek tomu hry náročné na energiu vždy vašu výkonnú batériu poriadne otestujú. Skvelá power banka sa osvedčí ako záchranca v situáciách, keď by sa vám hodilo zahrať sa aj mimo domova. Napríklad pri dochádzaní do práce, v pomalej premávke, čakaní na stretnutie, na letisku a podobne.

Anker PowerCore III Sense 10K je vcelku slušná, má kapacitu 10 000 mAh, ale Essential 20K PD je ešte lepšia. Nabíjanie s kapacitou 20 000 mAh prebieha cez 20W port USB-C, ktorý dokáže nabiť batériu iPhonu 12 na 50 % približne za 30 minút. Doba nabíjania powerbanky je 5 hodín, čo je pri kapacite 20 000 mAh stále pozoruhodné.

Podporuje tiež širokú škálu zariadení vrátane iPadov, Samsung Galaxy a ďalších. No ak vám ide skôr o menšie periférne zariadenia, táto power banka má režim udržiavacieho nabíjania, ktorý sa postará o Bluetooth reproduktory, slúchadlá a ďalšie príslušenstvo vyžadujúce pomalšie nabíjanie. Keď ju kúpite, dostanete aj kábel Anker USB-C na USB-C, USB-A na USB-C, cestovné puzdro a 18-mesačnú záruku.

Slovo na záver

Mobilné hranie je pohodlné, pretože, na rozdiel od počítačov a konzol, telefón si môžete vziať so sebou kamkoľvek. V mobile je tiež nekonečné množstvo hier a vďaka správnemu príslušenstvu vie byť hranie veľmi ergonomické.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite