Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eugen Korda: Som najmúdrejší na svete

.elena Akácsová ..ako je to (s)právne .lifestyle

Reportér Eugen Korda hovorí, že v denníku bol zvyknutý robiť najmä spravodajstvo, a to rýchlo. Teraz dúfa, že u nás v .týždni zlenivie, lebo bude robiť viac reportáží, a to kvalitnejšie a pomalšie.

potím sa

Neviem, ako sa mi podarilo postaviť chatku v záhrade, lebo ja keď opravujem vypínač v byte, tak stopercentne v celom baráku nebude elektrina. Keď mám niečo opraviť, začnem sa od strachu, ako to dopadne, potiť. Moja žena maľuje, opravuje, venuje sa „kutilským“ prácam, ja všetko zničím. Ale zase dosť často a rád varím. Aj upratujem, teraz, ako máme nový byt, dokonca rád. Chcem si kúpiť ten robotický vysávač, nech vysáva za mňa, budem ho buzerovať. 

spánok je môj priateľ

Často sedím pri internete a zrazu sú dve-tri hodiny v noci. Keď si však ľahnem o ôsmej k televízoru, mám istotu, že o štvrť na deväť budem spať. Potom sa zobudím ráno o tretej a do šiestej zas len sedím pri internete. Zaspím v ktorúkoľvek dennú, nočnú hodinu, keby som si ľahol teraz, o desať minút spím.

trotl a ožran

Som fajčiar, úplný trotl, už som aj dva roky nefajčil, viem že mi to škodí, a fajčím. Moji neprajníci na internete vypisujú, že som ožran. Nie je to pravda, ako je mesiac dlhý, ani pivo si nezoberiem do úst. Doma pijem kokakolu, tá krásne prevetrá žalúdok. Alkohol mi chutí, ale zo zásady ho pijem len v krčme, v spoločnosti. Vtedy sa uvoľním, myslím si, že som najmúdrejší na svete. Dokonca som si raz v alkoholickom opojení nahovoril svoje úvahy na magnetofón, myslel som si, že hovorím pomaly ako Jean Paul Sartre. Ráno som si to vypočul, to boli také bláboly, hrozné niečo. Veľmi zle znášam alkohol, strašne sa opijem, hneď mám okno, nemám konca a nikdy neviem, ako prídem domov. 

neotravujem

Kamera je pre mňa len pracovný nástroj, inak točím len vnučku alebo dovolenky, to ma celkom baví. Ale neotravujem, ako väčšina domácich videistov, dve hodiny celú rodinu, postrihám najlepšie okamihy do 6-7 minút. Jediné veľké domáce video som urobil z výstavby môjho podkrovného bytu, je to normálna sranda, časozberný dokument.

chcel som byť herec

Celý môj mladý život som hrával v divadle, Exlex, boli sme najväčšou  konkurenciou Radošincov. Jedno predstavenie spevohru Waterloo, v ktorej som hral Napoleona, dokonca vysielala slovenská televízia. Chodil som na VŠMU, ale po roku ma z herectva vyhodili pre nedostatok talentu. Potom ma zobrali na FAMU, na dokumentárnu tvorbu, tam ma nevyhodili, lebo museli držať kvótu, percento Slovákov.

kopem a hádžem

V podstate som mierumilovný, ale za určitou hranicou strácam sebakontrolu. Potom rozbíjam taniere, kopem do dverí, jedny som aj prerazil, také papierové, do kolegov som hádzal aj ťažké predmety, našťastie som netrafil, a teraz už nevládzem nič zodvihnúť. Raz som v amoku s nožom v ruke povedal svojej žene, aby mlčala, lebo ju zabijem. Našťatie sa zľakla a mlčala. Vyhodil som nôž von oknom a až vtedy som sa prebral.

modlím sa

Už ma na internete aj za Žida označili, ale to mi neprekáža. Môj otec bol evanjelik, matka katolíčka. Keď otca zavreli, vyrastal som u babičky na dedine, okamžite ma dala prekrstiť na katolíka. Dodnes si pamätám, ako mi farár lial tú studenú vodu na hlavu. Verím v Boha, len niekedy pochybujem, strašne by som chcel, aby ma raz osvietil. Modlím sa, keď idem spať, ale väčšinou som lenivý, tak sa len prežehnám. V kostole som už dlho nebol, na spoveď sa bojím ísť, lebo by som tam bol asi týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite