Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hyperloop na Slovensku

.michal Novota .spoločnosť

Prelomový koncept dopravy, supermoderný „vlak“ jazdiaci v uzavretej tube nadzvukovou rýchlosťou, bude premávať aj z Bratislavy. Vo Viedni bude za osem minút.

Hyperloop na Slovensku SpaceX/AP/SITA

Správu o Hyperloope na Slovensku sme v noci priniesli ako prví. Hneď potom nám Dirk Ahlborn a jeho zástupca Bipop G. Gresta poskytli exkluzívny rozhovor, ktorý celý prinesieme v tlačenom vydaní .týždňa.


Hyperloop na Slovensku je potvrdený. Skoro ráno nášho času to ohlásil Dirk Ahlborn, zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Hyperloop na technologickej konferencií South by Southwest v texaskom Austine. Definitívne potvrdil, že prvý Hyperloop bude okrem Kalifornie aj na Slovensku.

„Priamo na pódiu Ahlborn oznámil dve trasy Hyperloopu z Bratislavy – smerom na Viedeň a na Budapešť. A šibeničný termín dokončenia – 2020.“

Hyperloop je revolučný koncept dopravy. Supermoderný „vlak” jazdiaci v uzavretej tube s nízkym tlakom bude schopný dosiahnuť rýchlosť až 1 200 km za hodinu. Keď počas Ahlbornovej prezentácie zaznelo sálou v Austin Convention Center Slovensko, v miestnosti, v ktorej mohlo sedieť niekoľko tisíc ľudí, zostalo prekvapené ticho. Nevedno, či účastníci hľadali v podvedomí mapu sveta alebo nemohli uveriť vlastným ušiam.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite