Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

S utečencami v obývačke

.andrej Bán .spoločnosť

Zuzana Jánošíková (30) s manželom Petrom sú pripravení utečencom pomôcť rôznymi formami, prípadne u seba jednu utečeneckú rodinu zo Sýrie aj ubytovať. V panelákovom byte majú voľnú izbu.

S utečencami v obývačke Boris Németh

v najnovšom .týždni, ktorý vychádza v pondelok 31. augusta, máme hlavnú .tému o dobrovoľníkoch z iniciatívy ktopomoze.sk, ktorí sú napriek vybičovanej atmosfére v tejto spoločnosti ochotní pomáhať utečencom. Opisujeme tri konkrétne príbehy ľudí, ktorí ponúkajú prácu, bývanie, výučbu slovenčiny či psychologickú pomoc. Zuzana je štvrtý príbeh, v niečom výnimočný.

.blízki cudzí ľudia
Obaja sú cestovatelia. V byte majú fotografie z Číny, zo Sýrie, z Indie či z Južnej Ameriky a iných krajín. Z ciest si robia aj pekné fotografické knižky. Len tak, pre seba. Zuzana žila tri mesiace vo Veľkej Británii, štyri mesiace v Nemecku. Štyri roky študovala v Rakúsku publicistiku, v škole mala veľa spolužiakov z Číny, ktorým všemožne pomáhali. Život ponúka, ako Zuzana a Peter svorne hovoria, veľa možností a žijeme predsa v dobe, keď môžeme slobodne cestovať po celom svete. To je úplná pravda. No nejde iba cestovanie ako také, primárny je kontakt s ľuďmi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite