Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andrej Danko – Ďalšia vyšinutá osobnosť

.martin Mojžiš .slovensko

Donedávna sme si mysleli, že zo štyroch predsedov koaličných strán sú traja bezškrupulózni a jeden, o ktorého duševnom zdraví sa dá pochybovať. Dnes je jasné, že takíto sú dvaja.

Andrej Danko – Ďalšia vyšinutá osobnosť Marko Erd/SITA Jeho otec za ťažkého mečiarizmu sprivatizoval Lesostav, on bol asistentom poslancov SNS a neskôr podpredsedom za Slotu. Jeho politické vyhliadky sú výborné, jeho prístup k demokratickým princípom je nebezpečný.

koniec júna naplno odhalil hĺbku nebezpečenstva, aké pre Slovensko predstavuje Andrej Danko. To, čo tento pán predviedol v súvislosti s rokovacím poriadkom Národnej rady Slovenskej republiky, totiž nie je nijaký žart. V skutočnosti ide o abnormalitu, z ktorej ide strach.

Na opakované prerušenie mimoriadnej schôdze Národnej rady jej predsedom môžeme mať rôzne názory. Niekto to môže považovať za štandardnú parlamentnú obštrukciu, iný v tom môže vidieť ohrozenie základov ústavnosti štátu. Z hľadiska účelu schôdze, ktorým bolo odvolávanie ministra vnútra, to však neznamenalo nič zásadné. Robert Kaliňák je v tejto chvíli neodvolateľný a v porovnaní s týmto obsahom nie je forma až taká podstatná. Napriek tomu priniesla schôdza a jej prerušenie niečo veľmi dôležité. Dovolila nám nahliadnuť do Dankovho vnútra hlbšie a jasnejšie, než kedykoľvek predtým.

Čo sme vedeli o Andrejovi Dankovi doteraz? Napríklad to, že bol predsedom predstavenstva Lesostavu, ktorý v časoch najtvrdšieho mečiarizmu (v roku 1996) sprivatizoval jeho otec. Alebo že v rokoch 2006 – 2010 pôsobil v NR SR ako asistent poslancov za SNS, v rokoch 2010 – 2012 bol podpredsedom SNS (predsedom bol Ján Slota) a dnes je predsedom tejto strany aj parlamentu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite