Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pod lampou: Dievča, ktoré chceli náckovia zabiť

.štefan Hríb .pod lampou

Dokumentárne divadlo Natálka, ktoré poukazuje na extrémizmus, čelí kritike zo strany ĽSNS. Štefan Hríb pred rokom navštívil rodinu malej Natálky, ktorá prežila pokus o vraždu.

slovenské národné divadlo pripravilo inscenáciu na motívy podpaľačského útoku vo Vítkove na Opavsku pre študentov ako príklad extrémizmu. Zareagovalo tak na povolebný vývoj, keď sa do parlamentu dostali ľudia s extrémistickými názormi. Dokumentárne divadlo pod názvom Natálka je prvé z dvojice projektov SND, ktorých cieľom je spolu s debatami so študentmi upozorniť na nebezpečné názory v slovenskej spoločnosti.

Kritici projektu zo strany ĽSNS po jednom z predstavení podali trestné oznámenie pre podozrenie z hanobenia rasy, národa a presvedčenia. Podľa SND ide o snahu zastrašiť učiteľov, aby divadelníkov nepozvali do škôl.

Rodinu Natálky navštívil Štefan Hríb pred takmer rokom. Odpustili? Zvládajú žiť? Kto im pomáha a kto ubližuje?

Hostia:

  • Natálka – počas natáčania osemročná druháčka mala 2 roky, keď jedna z troch zápalných fliaš dopadla do jej postieľky... Horiaca sa plazila po zemi, popáleného mala viac ako 80% tela, 5 prstov jej museli amputovať.
  • Pavlínka, Kornélia, Kristýna – Natálkine staršie sestry
  • mama Anička
  • otec Pavel
  • Fedor Gál – iniciátor pomoci Natálke a jej rodine
  • Přemysl Mikoláš – psychológ (z vlastnej iniciatívy poskytuje rodinnú terapiu od začiatku)
  • Peter Pöthe – psychiater (dobrovoľne robí predovšetkým terapiu mame Natálky)
  • Martina Solomonová – psychologička (viedla mimovládku „Biely nosorožec“, ktorá sa venovala rómskym deťom v ostravskom gete)

.podporme pravidelné vysielanie Pod lampou.

Pod lampou žije.

V roku 2015 sme síce zažili podraz zo strany RTVS, ale aj neuveriteľnú solidaritu a pomoc od Vás, našich divákov a priaznivcov. Ďakujem za podporu a všetky Vaše príspevky. Vďaka Vám sme Pod lampou v roku 2015 znovu slobodne diskutovali.

Jedno vydanie Pod lampou stojí okolo 3000 €. Keďže chceme, aby bola diskusia dostupná pre každého, relácia je na stránke tyzden.sk bezplatne k dispozícii. Aby sme ale mohli Pod lampou každý týždeň pripraviť, potrebujeme Vašu pomoc.

Príspevok 1 euro za jednu reláciu (4 eurá mesačne) je možné poslať cez nižšie uvedené tlačidlo „Podporiť reláciu.“ Ak je to čo len trochu možné, prosím Vás o túto pomoc.

Slobodné vysielanie Pod lampou existuje iba vďaka Vám.

Štefan Hríb

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.štefan Hríb .pod lampou
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite