Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

S Ficom a bez islamu

.andrej Bán .názory

Zdá sa, že pán premiér sa úspešne zotavuje, čo nás teší. Bez obáv o jeho zdravotný stav tak môžeme reagovať na jeho výroky. Napríklad na jeho nový „exkluzívny rozhovor“ pre TASR.

Andrej Bán

prečítajte si ten dlhý rozhovor, je takmer všade. Pre všetkých, aj pre mojich kolegov, ktorí uvažovali a polemizovali, či ho hraničná životná skúsenosť v nemocnici zmení, je to dôležité poznanie – nezmenila ho. Robert Fico hovorí, že sa cíti teraz úplne slobodne. Fajn, niet nad úprimnosť. Zo všetkých jeho staronových úvah a myšlienok sa zamerajme na tie, ktoré súvisia s migrantmi a islamom.

Budem úprimný aj ja. Naozaj som si po roku úmorných verejných polemík s Ficom, Sulíkom a im podobnými na tému utečenci myslel, že aspoň čosi z tých argumentov a názorov padne na úrodnú pôdu, chlapci sa zamyslia a uvedomia si, že nie každý moslim (utečenec) je terorista, jemne povedané. Zrejme v zázračnú premenu Fica dúfali aj koaliční partneri z Mostu-Híd, o Sieti radšej nehovorím. „O tom potom, Robert, zahryzni si aspoň na pár mesiacov, pred a počas nášho predsedníctva v EÚ, do jazyka, pretrp to nejako, potom už si hovor opäť, čo ti srdce a hrdlo ráči,“ takto nejako som si predstavoval intímny rozhovor Bugár-Fico. Omyl. Niet nad úprimného politika presvedčeného o svojom, takpovediac dejinnom, civilizačnom poslaní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite