Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prečo som napokon pochodovala za život

.eva Čobejová .názory

Nebola som presvedčená o tom, že bol dobrý nápad zvolávať po dvoch rokoch od Košíc ďalší Národný pochod za život. Bola som presvedčená o tom, že takéto dôležité podujatie treba zvolávať iba vtedy, keď je potrebné, aby bolo počuť silný hlas kresťanského Slovenska.

Eva Čobejová

Keby napríklad bolo aktuálne schválenie povinnej sexuálnej výchovy alebo sa rušilo vyučovanie náboženstva v školách, alebo keby boli postihovaní lekári odmietajúci robiť potraty či keby parlament schvaľoval manželstvo pre homosexuálov. Nič také však momentálne nie je výsostne aktuálne. Pochod za život mal preto iba demonštrovať radosť kresťanov zo života, ktorý sa začína počatím a končí prirodzenou smrťou.

Preto som mala vážne pochybnosti, či pôjdem pochodovať a či je to vôbec dobrý nápad. V mojom okolí som cítila podobné rozpaky. Ísť, či neísť? „Veľký festival života,“ tak promovali organizátori druhý, tentoraz bratislavský národný pochod za život. Verejne demonštrovať radosť zo života? Môže toto naplniť námestie?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite