Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA SI VYBRAŤ
A ÍSŤ DO DIVADLA

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám divadelný režisér Eduard Kudláč prezradil, že v Mestskom divadle Žilina už začínajú skúšať novú hru. Inscenácia Idomeneus nemeckého autora Rolanda Schimmelpfenniga je po Nevine v SND pre neho ďalšia veľká výzva. Prečo? „Text hry je zaujímavý témou i formálne. Nie sú v nej postavy tak, ako to poznáme. Nie sme svedkami žiadnych situácii, ale verbalizovaného príbehu.“ Hra bude mať premiéru 19. marca. Ak by ste sa chceli vybrať do mestského divadla v Žiline už tento týždeň, tak máte naozaj bohatý výber: v utorok Zločin a trest, v stredu Ilúzie, vo štvrtok Besi I. Všetko v réžii Eduarda Kudláča.
www.divadlozilina.eu

TREBA VIDIEŤ
SVETOVÚ PREMIÉRU

V rámci sezóny svetových premiér súčasných slovenských diel v SND môžete ísť v stredu (a potom ešte párkrát do konca roka 21. 4. , 29. 5., 18. 9. a 15. 11.) na balet Životy svetiel mladej slovenskej choreografky a režisérky Natálie Horečnej a skladateľa Petra Breinera inšpirovaného slovenskou ľudovou kultúrou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite