Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nežný štrajk. Ministra nenadchol

.denisa Gdovinová .názory

„Školstvo je v katastrofálnom stave,“ povedal prezident. Znie to už ako otrepaná veta. No Kiska zostáva jedinou autoritou, ktorá to tvrdí nahlas.

Denisa Gdovinová

po prezidentovom príhovore si mala verejnosť vypočuť konkrétne návrhy na riešenie situácie v školstve od zástupcov jednotlivých strán. Prišli piati – KDH, Sieť, SNS, SaS, Skok. No neprišla tá najzodpovednejšia zložka – minister.

Deň na to sa učitelia pripomenuli ministrovi inak – nezvyčajným štrajkom. Pedagógovia z vyše dvesto slovenských škôl si zobrali voľno a išli darovať krv.

„Je to iná forma štrajku, taká pokojná, nežná, zamatová. Je november a prešlo 26 rokov od Nežnej revolúcie – a naše platy sú katastrofálne. Dali sme tým najavo, že štrajk nemusí byť vždy len o ulici a transparentoch, ale aj o pomoci národu, ktorému chýba zdravá krv ako hnací motor,“ komentuje pedagogička Mária Peťová.

Skvelá akcia, ktorá si zaslúži len podporu. No stali sa dve veci, ktoré ukazujú, že akokoľvek sympatický tento štrajk je, so zatuchnutými školskými štruktúrami aj tak nepohne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite