Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

ECOFIN na dovolenke

.juraj Karpiš .časopis .týždeň v ekonomike

Ministri financií eurozóny sa na chvíľu presťahovali do bratislavskej Reduty. Riešili aj plnenie gréckych domácich úloh pred uvoľnením ďalších peňazí pomoci. 

ECOFIN na dovolenke

európsky komisár pre ekonomiku Moscovici vyjadril sklamanie, keďže od krajiny čakal viac pokroku. Šéf euroskupiny Dijsselbloem si spred úst zobral viac servítok: „Tlak na krajinu je späť. Skutočne potrebujeme nejaký progres. Leto sa skončilo. Treba zbaliť kempovaciu výstroj.“

Divadlo z Reduty nevyznieva príliš dôveryhodne. Herci sa síce snažia hrať drsných policajtov, no chyby scenára nezakryje ani ich plné nasadenie. Divák len pred mesiacom videl, ako Moscovici a celá Európska komisia v kľúčovom momente zaváhali. Nevytiahnutie pokút na potrestanie členov neplniacich pravidlá naplno odhalilo ich pretrvávajúcu slabosť. „Sankcie, čo i len symbolické, by verejnosť nepochopila.“

„Centrálna banka biliónom novovytvorených eur do bezvedomia zdrogovala strážneho psa dlhopisových trhov.“

Moscovici alibisticky obhajoval rozhodnutie prehliadať neschopnosť členských krajín eurozóny dodržiavať dohodnuté pravidlá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite