Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo zdravotníctva upúšťa od zámeru zriadiť štátnu distribučku na lieky

.tasr .zdravotníctvo

Z návrhu sa v medzirezortnom pripomienkovom konaní nepodarilo odstrániť viaceré zásadné pripomienky týkajúce sa najmä jej financovania.

Ministerstvo zdravotníctva upúšťa od zámeru zriadiť štátnu distribučku na lieky SITA/Tomáš Somr

ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR ustupuje od zámeru zriadiť štátnu distribučnú spoločnosť na dodávku liekov a zdravotníckych pomôcok. Z návrhu sa v medzirezortnom pripomienkovom konaní (MPK) nepodarilo odstrániť viaceré zásadné pripomienky týkajúce sa najmä jej financovania. TASR o tom informovali z komunikačného odboru rezortu. 

„V rámci MPK k materiálu sa nepodarilo odstrániť viaceré zásadné pripomienky. Tie sa týkali predovšetkým financovania tejto distribučnej spoločnosti, aby jej zriadenie nemalo dodatočné požiadavky na rozpočet verejnej správy,“ spresnilo ministerstvo. 

Rezort deklaruje, že bude uprednostňovať riešenia centrálneho obstarávania liekov, ako aj niektorých činností, ktoré by mali byť predmetom činnosti distribučnej spoločnosti, napríklad formou interných kapacít ministerstva. „Tento proces je už vo vysokom štádiu rozpracovanosti a nevytvára dodatočné požiadavky na štátny rozpočet,“ ozrejmil komunikačný odbor. 

Návrh koncepcie zriadenia štátnej distribučky predložil rezort do MPK vo februári, jeho cieľom bolo zefektívniť distribúciu, ale aj zabezpečiť nezávislosť štátnych zdravotníckych zariadení. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite