Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lekári hromadne stiahli svoje výpovede, prevádzky nemocníc nebudú ohrozené

.sita .zdravotníctvo

Nemocnice tak budú poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu a fungovať v normálnom režime, vrátane plánovaných operácií.

Lekári hromadne stiahli svoje výpovede, prevádzky nemocníc nebudú ohrozené SITA/ÚV SR/Ľuboš Bilačič Predseda vlády SR Eduard Heger, minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský a predseda LOZ Peter Visolajský po podpise memoranda s Lekárskym odborovým združením (LOZ) na Úrade vlády SR. Bratislava 30. november 2022

po stredajšom podpise memoranda o zlepšení systému zdravotníctva medzi vládou a Lekárskym odborovým združením (LOZ) lekári v nemocniciach hromadne stiahli svoje výpovede. Podpísanie memoranda medzi vládou a LOZ, ako aj schválenie potrebnej legislatívy, vítajú viacerí poskytovatelia zdravotnej starostlivosti.

Hovorkyňa žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová potvrdila, že lekári z nemocníc v Žilinskom kraji stiahli svoje výpovede. „Vďaka tomu sme aj naďalej schopní od polnoci 1. decembra 2022 poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu a nemocnice na území Žilinského kraja tak budú fungovať v normálnom režime, vrátane plánovaných výkonov a ostatnej zdravotnej starostlivosti,“ uviedla.

Stiahnutie výpovedí lekármi pre agentúru SITA potvrdila aj hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Banská Bystrica Jana Petríková. „Včera štatutár nemocnice a všetci lekári, ktorí podali výpovede, podpísali Dohody o zmene pracovnej zmluvy, ktoré sú prílohou Memoranda medzi vládou SR a LOZ, a v rámci ktorých lekári odvolali výpovede a zamestnávateľ s týmto odvolaním výpovede súhlasil. Dnes lekári riadne nastúpili do práce, prevádzka nemocnice nie je z dôvodu výpovedí nijakým spôsobom obmedzená,“ povedala.

Aj Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) v Košiciach, kde pôvodne podalo výpovede 226 z 907 lekárov, funguje v štandardnom režime a pre pacientov sa nič nemení. „Až na dvoch kolegov všetci lekári stiahli svoje výpovede, rovnako aj zdravotné sestry Neurochirurgickej kliniky. Tým, že UNLP nepristúpila k rušeniu plánovaných operácií, nemocnica pokračuje bez zmien v organizácii práce a poskytujeme nielen akútnu zdravotnú starostlivosť, ale aj plánované operácie,“ uviedol pre agentúru SITA riaditeľ UNLP Košice Ľuboslav Beňa. Všetky kliniky, oddelenia a ambulancie podľa neho fungujú aj naďalej v štandardnom režime.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite