Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimon Jeseňák: Plán obnovy duševného zdravia

.šimon Jeseňák .zdravotníctvo .duševné zdravie

Európska únia sa pod vplyvom pandémie covidu-19 rozhodla vytvoriť spoločný dlh, ergo eurobondy, ktoré sa však z marketingového hľadiska verejnosti predávajú ako finančná injekcia pre členské krajiny.

Šimon Jeseňák: Plán obnovy duševného zdravia M. ANORE/EYEEM/GETTY IMAGES Plán obnovy mal predstavovať nádej, ale podľa Vršanského sa nezaoberá prevenciou, vôbec nerieši komunitnú starostlivosť a plošne zavádza psychosociálne centrá.

súčasťou Plánu obnovy v zdravotníctve – ktorý si Slovensko vytvorilo na základe svojich potrieb, tie však stále nikto precízne neodôvodnil – je aj starostlivosť o duševné zdravie obyvateľstva Slovenska. V akom stave je duševné zdravie Slovenska?

Ak by sme sa pozreli na sociálne siete a politické dianie, tak už laicky dokážeme odhadnúť, že ideálne rozhodne nebude. Posledné roky nemalo obyvateľstvo mnoho dôvodov na optimizmus aj napriek tomu, že životná úroveň stúpala roky po sebe a tento trend pozastavila až pandémia covidu-19, ktorá prepukla na jar 2020. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite