Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vláda zrejme dnes zverejní návrh na nárast platov zdravotných sestier

.sita .zdravotníctvo

Ako ďalej na sociálnej sieti informuje minister financií Igor Matovič, navrhnú zvýšiť aj základný plat, aj zavedenie príplatku za roky praxe.

Vláda zrejme dnes zverejní návrh na nárast platov zdravotných sestier SITA/Branislav Bibel

vláda zrejme ešte dnes zverejní návrh na historicky najvyšší nárast platov zdravotných sestier v nemocniciach. Na sociálnej sieti o tom informuje minister financií Igor Matovič. Ako dodáva, navrhnú zvýšiť aj základný plat, aj zavedenie príplatku za roky praxe.

„Predlhé roky naša vrchnosť na nich kašlala. Zvysoka. Neštrajkovali, nehrozili výpoveďami ako niektorí lekári, nehádzali plášte, tak zrejme vrchnosti za to nestáli. My v OĽANO sme sa rozhodli, že sestrám dôstojnosť vrátime … a preto sme dali na kandidátku šéfku ich odborov - Moniku Kaveckú, ktorá je dnes našou poslankyňou," uviedol Matovič.

Taktiež pripomenul, že bolo vcelku zaujímavé rokovať o vyšších platoch sestier s odborárkou, ktorá je zároveň kolegyňou. „Úplne najviac si cením, že od sestier ani náznakom, ani len raz nezaznelo nejaké vyhrážanie výpoveďami, hoci všetci ľudia v zdravotníctve vedia, že sestry sú najviac nedostatkovým povolaním," uzavrel.

Na Matovičov status už reagoval podpredseda strany Hlas Richard Raši. “Matovič v noci oznámil zdravotným sestrám, že oni v OĽANO sa rozhodli im pridať na platoch, lebo sestry poslúchali, nevyhrážali sa výpoveďami, lebo majú Moniku Kaveckú, lebo Igorova mama bola sestrička... Asi sa mi sníva! Oni v OĽANO…," zhodnotil.

Zdravotné sestry potrebujú zvýšiť platy, ako však upozornil, v zdravotníctve sú aj iné povolania. Zdôraznil, že šéfka sesterských odborov Kavecká, za dva a pol roka v parlamente nenavrhla zvýšenie platov sestier. „A ešte jedna poznámka. Sestry sa výpoveďami nevyhrážali, ony rovno zo zdravotníctva odchádzali," odkázal Raši ministrovi financií.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite