Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo zdravotníctva pripravuje stratégiu stabilizácie zdravotníckeho personálu

.sita .zdravotníctvo

K rýchlej stabilizácii zdravotníckeho personálu by mali prispieť nárast miezd sestier a viaceré systémové opatrenia.

Ministerstvo zdravotníctva pripravuje stratégiu stabilizácie zdravotníckeho personálu SITA/Branislav Bibel

k hlavným krátkodobým cieľom ministerstva zdravotníctva patrí nárast miezd sestier na rýchlu stabilizáciu personálu, a to zvýšením koeficientov. Podľa šéfa rezortu Vladimíra Lengvarského (nom. OĽaNO) pripravujú tiež systémové opatrenia v podobe študentských dotácií, príspevkov ku mzde absolventov, návratu do rodiska, ako aj adaptačnej jazykovej prípravy, mentorského príspevku, vstupnej náborovej jednorazovej dotácie či podpory celoživotného vzdelávania. Informovalo o tom v pondelok ministerstvo zdravotníctva v tlačovej správe.

„Veľmi dobre si uvedomujeme, že pri rokovaniach o dodatočnom dofinancovaní a zvyšovaní ohodnotenia zdravotníckych pracovníkov je našou úlohou nielen žiadať finančné prostriedky, ale aj priniesť návrhy systémových a udržateľných riešení,“ povedal Lengvarský. Minister zdravotníctva považuje za strednodobé ciele zmeny imidžu povolenia sestra, financovania zdravotníctva a pracovných podmienok. Za dlhodobý cieľ vychádzajúci z Národnej stratégie riadenia a stabilizácie ľudských zdrojov v zdravotníctve si rezort dal bližšie určenie a prerozdelenie kompetencií, ustálenie personálnych normatívov a skvalitnenie procesov vzdelávania.

K naplneniu týchto cieľov podľa ministerstva zdravotníctva pomôžu nielen strategické dokumenty, ale i Plán obnovy a odolnosti SR, reformy s ním súvisiace, optimalizácia sete nemocníc, záchrannej zdravotnej služby, domácej dlhodobej starostlivosti a ambulančnej sféry.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite