Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na proteste Mier Ukrajine vystúpil aj prezident Volodymyr Zelenskyj

.juraj Petrovič .video

Pozrite si video z protestu Mier Ukrajine v Bratislave, na ktorom cez telemost vystúpil aj prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok vyzval európske krajiny, aby nezostávali ticho a vyšli do ulíc na podporu Ukrajiny v jej boji proti ruskej invázii.

"Vyjdite do ulíc, podporujte naše úsilie a podporujte náš boj," povedal Zelenskyj vo videoprejave, ktorý v piatok večer sprostredkovali viaceré európske médiá i sociálne siete.

Zelenskyj povedal, že "ak nevydrží Ukrajina, nevydrží celá Európa, ak padneme my, vy padnete tiež", dodal. "Prosím, nezostávajte potichu, nezatvárajte oči, poďte a podporujte Ukrajinu, ako len môžete," povedal.

"Ak vyhráme, a som si istý, že vyhráme, bude to víťazstvo pre celý demokratický svet, bude to víťazstvo našej slobody, bude to víťazstvo svetla nad temnotou, slobody nad otroctvom," dodal ukrajinský prezident.

Zelenskyj si uctil chvíľou ticha tých, ktorí položili svoj život v boji za svoju krajinu - vojakov, hasičov, pilotov a ďalších, ktorí vykonali "hrdinské činy v rôznych oblastiach života", ako aj civilistov, ktorí zomreli počas bojov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.juraj Petrovič .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite