Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zatýkanie v priamom prenose

.redakcia .video

Ukrajinský premiér predviedol novinárom veľké "zatýkacie divadlo", keď priamo počas zasadania jeho kabinetu polícia zatkla dvoch vysokopostavených úradníkov.

 (SITA/Reuters) - Ukrajinská polícia narušila v stredu naživo vysielané zasadnutie vlády v Kyjeve a pred televíznymi kamerami zatkla dvoch vysokopostavených predstaviteľov štátnych záchranných služieb pre podozrenie zo závažnej korupcie. Minister vnútra Arsen Avakov povedal, že oboch mužov - šéfa záchranných služieb a jeho námestníka -
zadržali pre korupciu zahŕňajúcu firmy s účtami v zahraničí. Oboch odviedli z miestnosti v putách, čo bol očividný ťah na získanie maximálnej publicity pre vládny boj proti korupcii.
"Keď je krajina vo vojnovom stave a keď počítame každý cent, oni okrádajú ľudí a štát. Toto sa stane s každým, kto poruší zákon a robí si posmech z ukrajinského štátu," uviedol premiér Arsenij Jaceňuk. Jaceňukova vláda sa snaží ukázať, že nešetrí žiadnym úsilím pri uskutočňovaní bolestivých reforiem a potláčaní hlboko zakorenenej korupcie, pričom povolila aj vyšetrovanie vysokopostavených predstaviteľov rôznych úradov vrátane vládnych ministrov. Chce si tak zabezpečiť pomoc od Západu pre svoju rozvrátenú ekonomiku a boj proti ruským separatistom na východe. "Všetky pokusy okrádať krajinu a vyhnúť sa zodpovednosti sú odsúdené na neúspech," podotkol premiér.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.redakcia .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite