Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tesla a SpaceX sú iba začiatok. Štvrtý najbohatší muž na svete ešte nepovedal posledné slovo

.filip Vačko .veda

Americký podnikateľ Elon Musk sa nedávno podľa agentúry Bloomberg stal štvrtým najbohatším človekom na našej planéte. Vďačí za to najmä nárastu cien akcií firmy Tesla. Ako sa to Muskovi podarilo?

Tesla a SpaceX sú iba začiatok. Štvrtý najbohatší muž na svete ešte nepovedal posledné slovo AP Photo/John Raoux, File Elon Musk na tlačovej konferencii po testovacom lete rakety Falcon 9.

muskov pohyb v rebríčku ešte viac zviditeľňuje fakt, že svetovou ekonomikou dnes hýbu hlavne technologické firmy. Na čele rebríčka sa totiž nachádza zakladateľ internetového obchodu Amazon Jeff Bezos s majetkom 194 miliárd amerických dolárov.

Za ním nasleduje zakladateľ Microsoftu Bill Gates s majetkom 122 miliárd dolárov a na treťom mieste je šéf Facebooku Mark Zuckerberg s majetkom 102 miliárd dolárov. Spomínaný Elon Musk pritom so svojím majetkom vo výške 95 miliárd dolárov veľmi nezaostáva.

Netreba zabudnúť ani na to, že siedmu a ôsmu priečku okupujú zakladatelia Google Larry Page a Sergey Brin. Ich majetok tvorí spolu zhruba 150 miliárd dolárov. V skratke – ak sa chcete dostať medzi najväčších boháčov na svete, najlepšou možnosťou je pravdepodobne pracovať na inovatívnych technológiách. 

búrlivý život Elona Muska

Muskovi je možné uprieť všeličo, no rozhodne nie nedostatok kontroverznosti. Takmer sa zdá, že voči nemu nie je možné mať neutrálny postoj – keďže ľudia ho buď milujú, alebo neznášajú. Neprehliadnuteľnosť Muska zrejme korení v jeho búrlivom živote.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite