Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kupujte originálne tonerové kazety HP – pomôžete prírode, svojmu zdraviu a bezpečiu

.sponzorované .veda

Neoddeliteľnou súčasťou prevádzky tlačiarní je výmena tonerových kaziet. Pokiaľ ide o nákup náhradných tonerových kaziet, na výber ich je viacero. Lacné tonerové napodobeniny lákajúce nižšou cenou však môžu byť riskantným rozhodnutím.

Kupujte originálne tonerové kazety HP – pomôžete prírode, svojmu zdraviu a bezpečiu archív HP

dôvodov, prečo vždy staviť na originálny spotrebný materiál, je hneď niekoľko. Tie hlavné z nich sa skrývajú pod skratkou EKO (Ekológia, Kvalita, Obozretnosť).

ekológia

Výber tonera má veľký vplyv na životné prostredie. Podľa štúdie o recyklácii spotrebného materiálu v západnej Európe realizovanej v roku 2018 spoločnosťou InfoTrends lacné napodobeniny kaziet takmer vždy skončia v komunálnom odpade.

Spoločnosť HP umožňuje bezplatnú recykláciu použitých kaziet prostredníctvom recyklačného programu HP Planet Partners. Všetky kazety vrátené v rámci programu HP Planet Partners prechádzajú viacfázovým procesom recyklácie a žiadna neskončí na skládke.

Ochrana životného prostredia však nespočíva len v recyklácii. Podľa štúdií môžu lacné tonerové napodobeniny zanechávať o 32 % väčšiu uhlíkovú stopu a môžu spotrebovať o 23 % viac energie než originálne tonerové kazety HP.

Vedeli ste, že 100 % originálnych tonerových kaziet HP obsahuje recyklovaný materiál? Takúto istotu u napodobenín tonerových kaziet nemáte, môže teda dochádzať k plytvaniu plastom. V prípade používania originálnych tonerov od firmy HP máte istotu, že sa stanete súčasťou cirkulárnej ekonomiky.

archív HP

kvalita

Svoje úskalia môže mať aj manipulácia s lacnými tonerovými napodobeninami. Okrem zašpinenia hrozí aj únik tonerového prášku do tlačiarne. 

Podľa medzinárodnej štúdie Market Strategies International z januára 2018 až 79 % servisných technikov uviedlo, že čistia aspoň dvakrát častejšie tlačiarne HP LaserJet, keď sa v nich používajú kazety od iných výrobcov ako HP.

Lacné tonerové napodobeniny nemusia byť v súlade s dôležitými európskymi predpismi alebo vyhovovať ekologickým kritériám kvality vzduchu v interiéri - môžu uvoľňovať zvýšené hladiny prchavých organických zlúčenín (VOC) a môžu mať za následok zvýšené zdravotné riziko pre zamestnancov a zákazníkov.

Vedeli ste, že sa toner pri tlači na papier zapeká pri teplotách pohybujúcich sa okolo 200 stupňov Celzia? Zloženie neoriginálnych náplní nemusí byť vždy v súlade s nastavením tlačiarne, čo môže znižovať kvalitu a bezpečnosť tlače.

obozretnosť

Hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, aj tlačiarne môžu pre firmy predstavovať bezpečnostné riziko tým, že sú zapojené do firemného ekosystému a môžu byť v prípade kybernetického útoku nebezpečenstvom aj pre ostatné podnikové zariadenia. Lídrom v oblasti zabezpečenia tlačiarní je spoločnosť HP Inc. a bezpečnosť sa vzťahuje aj na tonerové kazety – originálna tonerová kazeta má unikátny čip, ktorý prispieva k ochrane celého zariadenia. Okrem toho, že výroba čipu prebieha v zabezpečených prevádzkach, je navrhnutý tak, aby nedošlo k nežiadúcej úprave, ktorá by mohla viesť napríklad k úniku dát z tlačiarne. Drvivá väčšina lacných tonerových napodobenín takúto ochranu neponúka a používatelia sa tak vystavujú riziku kybernetického útoku.

Vedeli ste, že 48 % IT odborníkov podceňuje zabezpečenie tlačiarní? Aj tlačiarne sú však pripojené k internetu a môžu sa stať terčom útoku zvonku.

Viac informácií nájdete TU.

Článok je publikovaný ako komerčná spolupráca.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite