Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerka Kalavská zvažuje obnovenie dodávky kubánskeho lieku

.redakcia .veda

Ministerka zdravotníctva zvažuje obnovenie dodávok kubánskeho lieku Heberprot-P na diabetickú nohu. "Rozmýšľame nad tým a komunikujeme s kubánskou stranou. Presný dátum povedať neviem," uviedla.

Ministerka Kalavská zvažuje obnovenie dodávky kubánskeho lieku SITA/Branislav Bibel Kalavská povedala, že na Slovensku je v obehu veľa neregistrovaných liekov.

šéfka rezortu zdravotníctva mieni, že pozastavením podávania lieku bola mnohým pacientom vzatá aj možnosť voľby liečby. „Na to, aby človek rozumel účinku určitých liekov, potrebuje šesť rokov medicíny a niekoľko rokov praxe,“ povedala Kalavská s tým, že na Slovensku sa podáva viacero neregistrovaných biologických liekov.

Podľa ministerky si treba uvedomiť, že pacienti s diabetickou nohou sú všetci liečení najlepšie, ako je to na Slovensku možné. „Je tu daná štandardná liečba, na ktorú každý pacient má nárok. Ak sú vyčerpané všetky štandardné metódy, je takémuto pacientovi ponúknutý kubánsky liek.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite