Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Téma .týždňa: Comeback Dzurindu?

.týždeň .témy

V poslednom období počúvame dosť intenzívne šumy, že Mikuláš Dzurinda sa vracia do politiky a my sme sa rozhodli touto témou zaoberať. Sú tieto domnienky opodstatnené?

Téma .týždňa: Comeback Dzurindu?
13. február 2012 Topoľčany: Mikuláš Dzurinda na predvolebnom mítingu SDKÚ-DS. FOTO: HENRICH MIŠOVIČ/TASR

OBSAH

Stojí Dzurinda za reč? .štefan Hríb .martin Mojžiš
Aký bol Dzurinda líder? .štefan Hríb
O neexistujúcej strane, ktorá nás (ne)spasí .šimon Jeseňák .juraj Medvec
L

Stojí Dzurinda za reč?

.štefan Hríb .martin Mojžiš .témy

Mikuláš Dzurinda sa dnes môže javiť ako šikovný politik. Ešte ani neohlásil svoj návrat a už sa o ňom píše takmer všade. Z marketingového hľadiska je to famózny úspech – toľká publicita úplne zadarmo. A čo okrem marketingu môže Dzurinda ponúknuť?

slovensku hrozia predčasné voľby a po nich návrat uneseného štátu a príklon k agresívnemu Rusku. To je natoľko vážna situácia, že takmer každý slobodymilovný človek hľadá aspoň kúsok nádeje – a najnovšie ju nachádza v bývalom predsedovi dvoch reformných vlád.

Nakoľko reálna je však nádej vkladaná do vstupu novej Dzurindovej strany na dokaličenú politickú scénu? Táto otázka v sebe do značnej miery obsahuje odpoveď – pýta sa totiž na novú stranu, o ktorej je známe  len toľko, že by to bola Dzurindova strana. Nevieme nič o ľuďoch, ktorí ju majú tvoriť, nevieme nič o programe, ktorý chce presadzovať, nevieme dokonca prakticky nič ani o jej skutočnej politickej orientácii. Všeličo sa môžeme domnievať na základe minulosti, ale jediné, čo naozaj vieme, je meno lídra. Presne to na Slovensku stále stačí na zaradenie sa medzi „úspešné” politické strany. Ale presne to nádej na skutočnú zmenu

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite