Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Téma .týždňa: Začnite s vysťahovaním!

.týždeň .témy

Heslo, ktoré odštartovalo SNP, sa dá v dnešnom kontexte vyjadriť aj inak: Poobzerajte sa, v akej krajine chcete žiť. Môžeme to zobrať aj v pôvodnom zmysle: Urobme všetko, aby sa nedostali k moci tí, pre ktorých je demokracia len výťah k nastoleniu neslobody.

Téma .týždňa: Začnite s vysťahovaním!

OBSAH

Vláda závislá od fašistov .štefan Hríb .martin Mojžiš
Igor Matovič podporu zobchodoval s fašistami .štefan Hríb
Vláda pre silné žalúdky .šimon Jeseňák
L

Vláda závislá od fašistov

.štefan Hríb .martin Mojžiš .témy

Zlozvyk časti konzervatívneho prostredia oprieť sa o falošného spojenca nie je nový – v minulosti poslúžili Mečiar, kuffovci, Procházka, Harabin, Šefčovič aj Fico. Nové je spojenectvo s fašistami, ktoré znamená celkom novú realitu.

je až neuveriteľné, ako ľahko sa časť konzervatívnych médií a osobností zmierilo s faktom, že podpora rodín je finačne nekrytá a že prešla do druhého čítania len vďaka fašistom. Opakuje sa to tak často, že namieste je zovšeobecnenie – pre časť slovenských katolíkov nie je dôležité, s kým dosiahnu svoje ciele. Iróniou osudu je, že väčšinou im zbratanie sa s falošným spojencom ublíži, a ani ciele nezostanú naplnené. Mečiar zdiskreditoval kardinála Korca, Kuffa poškodil Vladimíra Palka, Procházka urobil  takmer z  celého konzervatívneho prostredia vlastnú handru, a podpora Šefčoviča ublížila povesti samotného vedenia katolíckej cirkvi. Napriek tomu prichádza ďalší pokus.

Igor Matovič sa už totiž rozhodol. Pred minulými voľbami uchopil tému korupcie, a vyhral, no aj on už vie, že na ďalšie voľby to nebude stačiť. Pád OĽaNO z dvadsaťpäť percent na menej ako desať a úplný prepad dôveryhodnosti samotného jeho predsedu vyzerá nezvratný. A tak Igor Matovič urobil otočku, ktorá sa zdá šialená – za nepriateľov si zvolil liberálov, progresívcov a prezidentku a za spojencov si vybral fašistov. Ale nie je to šialené. Ide o chladné a logické pokračovanie konania, v ktorom nie je dôležitý obsah, korektnosť k partnerom, ani základný civilizačný rámec, ale výlučne percentá.

komunisti a neonacisti

Obsah a korektnosť by u Matoviča hľadal či očakával len málokto, ale dobrovoľné opustenie civilizovanej spoločnosti a otvorená spolupráca s fašistickými barbarmi predsa len mnohých prekvapila. Je to však voči Matovičovi spravodlivé? Je na Slovensku jediný, kto niečo také

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite