Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Téma .týždňa: Nezúfajme

.týždeň .témy .téma

Je to ťažké. Občas sa zdá, že vízia slušnejšej a spravodlivejšej krajiny melie z posledného. Ale nie je koniec. Musíme veriť, že sme to schopní zmeniť.

Téma .týždňa: Nezúfajme
2. marec 2018 Bratislava: Pochod na počesť brutálne zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. V nasledujúcich dňoch sa vytvorilo hnutie Za Slušné Slovensko. Fotot: BORIS NÉMETH

OBSAH

Najlepšie je byť mafián a plagiátor .martin Mojžiš
Vyšetrovatelia sú väznení nezákonne .štefan Hríb
Spoločenská zmluva .tomáš Zálešák
L

Najlepšie je byť mafián a plagiátor

.martin Mojžiš .témy

Veta „lepšie byť mafián ako plagiátor”, ktorú Robert Fico adresoval Borisovi Kollárovi, je poučná. Predseda Smeru nám touto vetou umožnil, asi nechtiac, nahliadnuť do svojho vnútra. Otázkou je, či je tá veta nielen poučná, ale aj pravdivá. To sa ešte len ukáže.

kým začneme uvažovať o pravdivosti Ficovej vety, asi sa treba pokúsiť urobiť si poriadok v pojmovom zmätku, ktorý mohla táto veta vyvolať. Zaznela totiž v rámci slovnej prestrelky medzi Ficom, B. Kollárom a Matovičom, z ktorých prví dvaja majú povesť mafiánov a druhí dvaja povesť plagiátorov. Fico pritom reagoval na poznámku B. Kollára o mafiánoch, v ktorej B. Kollár (a následne asi aj Fico) rozumeli pod mafiánom Fica, nie B. Kollára. Pod plagiátorom rozumeli zrejme obidvaja B. Kollára aj Matoviča, ale nie je to isté.

Aby sme si urobili jasno v používaných pojmoch, budeme odteraz pre potreby tohto článku považovať (v súlade s prevládajúcim názorom) Fica za mafiána, Matoviča za plagiátora a B. Kollára za mafiána a plagiátora. Tak a teraz, keď máme poriadok v definíciách, môžeme sa vrátiť k otázke, či je naozaj lepšie byť mafián ako plagiátor.

mafián a plagiátor (dvaja)

Je lepšie byť bývalý predseda vlády a súčasný opozičný poslanec, ktorému hrozí kriminál, alebo bývalý predseda vlády a súčasný nekompetentný minister, ktorému hrozí fiasko v najbližších

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite