Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Téma .týždňa: Faul?

.týždeň .témy .téma

Generálna prokuratúra sa minulý týždeň prezentovala rozhodnutiami, ktoré zaváňajú podivnou hrou. Je to faul spravodlivosti hodný trestnej lavice, alebo tvrdý, no tzv. čistý hit? V každom prípade je to signál, že niečo sa musí zmeniť.

Téma .týždňa: Faul?
10. december 2020 Bratislava: Maroš Žilinka na tlačovke po vymenovaní na post generálneho prokurátora v Prezidentskom paláci. Foto: JAROSLAV NOVÁK/TASR

OBSAH

Maroš 363 Žilinka .martin Mojžiš
Aj toto patrí k očiste spoločnosti .marína Gálisová
Žilinka môže mať pravdu, ale ťažko tomu uveriť .slavomíra Henčeková
L

Maroš 363 Žilinka

.martin Mojžiš .témy

Na konci augusta ukázal generálny prokurátor Maroš Ž., ako môže ovládnuť spravodlivosť v tejto krajine pomocou paragrafu 363 Trestného poriadku. Na začiatku septembra sa potom čudoval, že ho nejakí ľudia chcú o ten paragraf pripraviť. Dokonca to vraj majú v programovom vyhlásení.

generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi sa dá vyčítať veľa vecí, ale dnes sa mu vyčítajú aj jeho zjavne správne rozhodnutia. Napríklad rozhodnutie ujsť pred novinármi po tom, čo brannobezpečnostnému výboru Národnej rady vysvetľoval neobnovenie vyšetrovania únosu vietnamského občana Trinh Xuan Thanha. Alebo rozhodnutie nepustiť novinárov Denníka N, Sme a Aktuality.sk na tlačovú konferenciu k zrušeniu obvinení Vladimíra Pčolinského, Zoroslava Kollára, Jaroslava Haščáka a manželov Arpášovcov. Isteže, urobil si tým hanbu, ale predstavte si, akú hanbu by si urobil, keby musel odpovedať na otázky novinárov z týchto médií.

2. september 2021 Bratislava: Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka počas tlačovej konferencie o prepustení exriaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského.MARTIN BAUMANN/TASR2. september 2021 Bratislava: Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka počas tlačovej konferencie o prepustení exriaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského.

Samotná tlačovka bola užitočná. Dozvedeli sme sa z nej, ako si nový pán Váhu a Tatier predstavuje svoju úlohu v mladučkej slovenskej demokracii. Politici sa nemajú čo navážať do prokurátorov, navážal sa generálny prokurátor do politikov. Dôvody sú podľa neho

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite