Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Keď Matovič uveril, že on to s covidom vie. Dopadlo to katastrofálne

.martin Mojžiš .témy

Ak chcete naozaj porozumieť súčasnej slovenskej politike, potrebujete doktorát z psychiatrie. Titul magistra finančného manažmentu na to rozhodne nestačí. S takýmto titulom môže byť človek aj priamo v epicentre diania a nestačí sa čudovať, čo sa to okolo neho deje. Najmä ak je v Moskve.

Keď Matovič uveril, že on to s covidom vie. Dopadlo to katastrofálne					LAJOS SOOS/MTI/AP/TASR Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó a podpredseda našej vlády a minister financií Igor Matovič počas stretnutia, na ktoré prišiel Matovič „vybaviť“, nech Sputnik testujú maďarské kontrolné orgány – aby mohol obísť tie slovenské a európske

zmätok v hlave Igora Matoviča sa pekným vizuálnym spôsobom prejavil v jeho gestikulácii počas návštevy Prezidentského paláca v polovici marca. To bol ešte premiérom, ale už s tým pomaly končil.  „Čo chcel tými gestami povedať?” – pýtali sa vtedy hádam všetky slovenské denníky. Nič, samozrejme, jeho jediným cieľom bolo, aby sa to tie denníky pýtali. Ale v skutočnosti povedal viac, než chcel. Niektorí novinári si totiž všimli, že jedno Matovičovo gesto použil krokodíl Dundee pri hypnotizovaní bizóna. Aké z toho plynie ponaučenie? Určite nie také, že by si Matovič bral so sebou do paláca bizóna. Ale ukazuje to, kam až treba zájsť pri snahách o interpretovanie tohto rázovitého slovenského politika.

Téma .týždňa: Hrdo, odborne, plošne

Po jeho demisii sme sa pokúsili aplikovať podobnú metódu výkladu symbolov na získanie odhadu budúcich krokov. Posolstvo, ktoré vtedy opakovane vysielal, znelo: DOBRE BUDE. Čo tým chcel básnik povedať? Pristúpili sme k týmto dvom slovám ako k anagramu a vyšlo nám: BUDE ODBER. A zľakli sme sa, že konca plošného testovania sa len tak ľahko nedočkáme. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite