Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Červená karta Matovičovi. Čo je najväčší problém premiéra

.šimon Jeseňák .marína Gálisová .témy

Slovensko dostalo po voľbách šancu na lepšiu vládu – na druhej strane horších alternatív, ako bola vláda Smeru, SNS a „charakterného“ Mosta, neexistovalo mnoho. Čo zo šance vykúpenej krvou dvoch mladých nevinných ľudí zostalo?

Červená karta Matovičovi. Čo je najväčší problém premiéra MARTIN BAUMANN/TASR 16. december 2020 Bratislava: Predseda vlády Igor Matovič po vládnom schválení lockdownu na Slovensku, ktorý mal platiť od 19. decembra.

politológ Grigorij Mesežnikov výstižne uviedol, že „medzi ľuďmi, ktorí uvítali vznik tejto vlády, rastie presvedčenie, že je čas vymeniť premiéra Igora Matoviča. Faktov, ktoré potvrdzujú, že Igor Matovič pri manažovaní vlády nepostupuje ideálne, exponenciálne pribúda.“ V krajinách so zabehanou demokraciou, kde sa nepardonujú všelijaké prehrešky, by k výmene predsedu vlády už došlo dávno. Navyše, vo vyspelých krajinách by strana, ktorá mala ešte nedávno len štyroch členov, nebola členom ani miestneho zastupiteľstva. Iste je potrebné dodať, že Igor Matovič vládne počas pandémie covid-19 a istá miera veľkorysosti bola zo začiatku jeho vládnutia namieste. 

V čom je hlavný problém Igora Matoviča a prečo teraz uvažujeme o tom, či sa dá pokračovať vo vláde toho slušnejšieho, čo tu máme, aj bez neho?

Téma .týždňa: Červená karta

Najväčší problém premiéra Matoviča nie je to, ako sa správa v koalícii. Iste, s koaličnými partnermi, ktorí mu nejdú po ruke, zaobchádza ako s handrami. Občanov to natoľko znechucuje, že ten konflikt už vnímajú len ako „naťahovanie sa o lopatku na pieskovisku“. Ale najväčší problém Igora Matoviča je to, ako sa správa k občanom. Problém i hrozba. Lebo to na jednej strane brutálne mení charakter štátu na nedemokratický a na druhej strane je produktom perfídneho správania premiéra stúpajúca popularita Smeru II na čele s Petrom Pellegrinim. Samozrejme, že ona je aj výsledkom amnézie časti voličov. Nie, autori tohto článku nie sú za návrat aktérov minulých vlád k moci. Áno, je podivné, že sme necelý rok od volieb v situácii, keď je toto nutné preventívne hovoriť pred každou kritikou na adresu vlády.

Igor Matovič predvádza hanebnú neúctu k občanovi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite