Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aký Matovič nás čaká?

.martin Mojžiš .témy

Aký bude rok 2021? To závisí od viacerých vecí, ktoré nevieme spoľahlivo predpovedať. Nevieme, ako sa bude vyvíjať pandémia covidu. Nevieme, ako sa bude vyvíjať očista slovenskej polície, prokuratúry a súdov. A nevieme, ako sa bude vyvíjať psychiatricko-politický profil Igora Matoviča.

Aký Matovič nás čaká? BORIS NÉMETH 29. február 2020 Trnava: Igor Matovič oslavuje víťazstvo počas volebnej noci. Zdá sa však, že po necelom roku na svoju funkciu premiéra stále nedozrel.

všetci (normálni) dúfame, že covid sa vďaka vakcínam podarí zvládnuť. A trochu sa obávame, že by sa mu – podobne ako vírusu chrípky – mohlo vďaka mutácii podariť vykĺznuť. Mnohí dúfame, že zločincov z radov polície, prokuratúry a súdov sa podarí zatvoriť. A trochu sa obávame, že by sa im – tak ako voľakedy Lexovi – mohlo vinou korupcie podariť vykĺznuť. No a do tretice dúfame, že premiér nebude robiť horšie veci, než doteraz. Väčšina z nás pritom ani nevie, z čoho presne by sme mali mať obavy. Pretože Matovičov potenciál je zjavne väčší ako naša fantázia.

Je naozaj ťažké odhadnúť, čoho všetkého je Matovič schopný. Spomeňme si trebárs na zdanlivo banálny prípad jeho diplomovky. Už dávno sme vedeli, že pri jej písaní podvádzal, ale nevedeli sme, že podvádzal totálne. Skutočným vrcholom však bolo až to, akým spôsobom podvod obhajoval (nevedel som, že sa to nesmie, a ak to človek nevie, tak sa vlastne ničoho nedopúšťa). Hustotou lží a absurdít Matovič prekonal všetky očakávania, a to sme po jeho obhajobe diplomovkových podvodov Borisa Kollára (nebudem merať dvojakým metrom, preto treba preveriť všetky diplomovky) nemali očakávania neprimerane nízke.

Téma .týždňa: 2021

No dobre, ale keď už vieme, že je schopný klamať nad všetky medze, má nás ešte čím prekvapiť? Bohužiaľ áno. Nemusí sa to totiž skončiť pri lžiach a podvodoch. Ani pri intrigách a vydieraní. Môže to pokračovať v ešte nebezpečnejších vodách. A vždy bude ťažké odhadnúť, čoho všetkého je schopný.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite