Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lockdown v zahraničí z prvej ruky: Česko, Izrael, Nový Zéland, Panama

.redakcia .témy

Na Slovensku bol nedávno zavedený už druhý lockdown. V rámci celého sveta nejde o nič výnimočné, lockdown bol v rôznych podobách zavedený alebo pretrváva v krajinách po celom svete. Ako prebieha život počas lockdownu v Česku, Izraeli, na Novom Zélande alebo v Paname? O tom hovoria respondenti na základe osobných skúseností.

Lockdown v zahraničí z prvej ruky: Česko, Izrael, Nový Zéland, Panama MARCO JOSE SÁNCHEZ/AP/SITA

tomáš Němeček právnik a bývalý novinár / Česká republika

Od pondelka 2. novembra sa deti na prvom stupni vrátia do škôl, ledaže by vybuchla jadrová elektráreň, žartoval v polovici októbra český minister zdravotníctva Roman Prymula. Na konci mesiaca už ministrom nebol a na otázky o ZŠ neodpovedal. 

Temelín ani Dukovany sa spod kontroly nevymkli, koronavírusová pandémia áno. Aj vďaka vládnemu upokojovaniu, že opatrenia budú len nakrátko.Kabinet Andreja Babiša zvolil salámovú metódu. Nechcel úplne zastaviť ekonomiku ako na jar, takže vyhlásenie núdzového stavu 5. októbra sprevádzali len mierne odporúčania. 

Téma .týždňa: Korona a chaos

 Potom 9. októbra prišiel zákaz návštev v nemocniciach (okrem návštev u detí a prítomnosť pri pôrodoch) a v domovoch dôchodcov, 14. októbra nasledovalo zatvorenie škôl a z reštaurácií a kaviarní zostali výdajné „hladné okienka“. Až 22. októbra prišlo obmedzenie voľného pohybu a zatvorenie väčšiny obchodov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite