Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

List hlavnému hygienikovi. Vážený pán Mikas!

.slavomíra Henčeková .témy

Píšem Vám zďaleka nie prvýkrát za posledné týždne. Píšem Vám ako právnička, ktorá sa od začiatku pandémie zaoberá opatreniami, ktoré vydáva Úrad verejného zdravotníctva, na čele ktorého stojíte práve Vy.

List hlavnému hygienikovi. Vážený pán Mikas! JORDI VIDAL/GETTY IMAGES 22. jún 2020 Barcelona, Španielsko: UceLi kvartet hrá Pucciniho Chryzantémy pred publikom, ktoré tvorí 2 292 rastlín. Rastliny neskôr darovali zdravotníkom z barcelonskej nemocnice.

píšem Vám, aj keď mi neodpovedáte, nech už Vám píšem ako súčasť akéhokoľvek zoskupenia. A vedzte, že Vám budem písať naďalej, aj keď ma to nijako zvlášť nebaví.

Aby bolo jasné, nikdy som nepopierala závažnosť ochorenia COVID-19, ani nespochybňovala, že by sa určité opatrenia na ochranu verejného zdravia pred jeho šírením prijímať mali. 

To nie je právny, ale epidemiologický problém a ja nie som epidemiologička, ale právnička, a tak, ako mi nepríde dobrý nápad, aby sa epidemiológ vyjadroval k právnym otázkam, nepríde mi ani dobrý nápad, aby právnička riešila epidemiologické otázky. 

Nemyslím si ani, na rozdiel od niektorých neveriacich Tomášov/dezinformátorov, že je to „len taká chrípočka“, za prijímanými opatreniami nevidím žiadne svetové, regionálne, ani okresné sprisahanie a koniec koncov ani zlý úmysel. 

Mojím cieľom nie je mudrovať (či múdrosráčovať), ani zvrhnúť Vás či vládu, ani nikoho na tieto počiny burcovať. Možno tomu nebudete veriť, ale ja som na Vašej strane. Ide mi o to, aby sa veci robili tak, ako sa z právnej stránky robiť majú. Skúsim preto stručne vysvetliť, čo sa nerobí tak, ako sa z právnej stránky robiť má, ako sa to dá napraviť a prečo je to dôležité. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite