Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čísla nakazených stúpajú a školy sa otvárajú: Pozreli sme sa, ako to zvládajú (reportáž)

.marianna Sádecká .filip Vačko .témy

Centrálne vynucované pravidlá nefungujú ani pokiaľ ide o zvládanie epidémie koronavírusu. Zdá sa, že si to začína uvedomovať aj ministerstvo školstva. Namiesto prísnych pravidiel totiž ministerstvo riaditeľom škôl nechalo voľnú ruku. A vyzerá to tak, že spravilo dobre. Školy totiž popri slobode nezabúdajú ani na zodpovednosť.

Čísla nakazených stúpajú a školy sa otvárajú: Pozreli sme sa, ako to zvládajú (reportáž) JOZEF JAKUBČO/PETIT PRESS/PROFIMEDIA 1. jún 2020 na ZŠ Tupolevova v Petržalke. Žiaci sa do škôl vrátili za prísnych hygienických opatrení a dnes ich už berú ako samozrejmosť.

každý začiatok školského roka je pre učiteľov a žiakov veľkou výzvou. No obdobie, ktorým sme si prešli medzi marcom a júnom tohto roka, vytrénovalo našich učiteľov na extrémne podmienky. Ďalšou výzvou bolo otvorenie nového školského roku spojeného s reguláciami ohľadne COVID-19. 

Téma .týždňa: Škola začína, korona pokračuje

 Do škôl sa teraz vracajú žiaci v časoch druhej vlny pandémie koronavírusu, najväčšej pandémie za posledných sto rokov. Navyše, žiaci sa k prezenčnej výučbe vracajú až po takmer šiestich mesiacoch, keďže od marca boli školy v rámci pandemických opatrení zatvorené a všetci sa tak museli adaptovať na nový systém online výučby. 

Ako nové podmienky tohto školského roka zvládajú učitelia a ako žiaci?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite