Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Potrebujeme Kiskovu stranu?

.redakcia .témy .anketa

Od čoho podľa vás závisí úspech či neúspech strany prezidenta Andreja Kisku? Má založenie tohto nového politického projektu zmysel? S týmito otázkami sme oslovili päť osobností.

Potrebujeme Kiskovu stranu? Peter Rusko/SITA

magda Vášáryová, bývalá politička a diplomatka

Založenie každého politického subjektu, strany či hnutia, má veľký zmysel. Nielen preto, že celkovo ľudia dnes vo svete hľadajú (z nudy alebo z pocitu ohrozenia) nové tváre a zoskupenia. Na Slovensku treba kvetmi a hymnou privítať každého slušného človeka, ktorému nestúpla sláva a moc do hlavy, ak sa rozhodne angažovať sa nielen pre seba a svoju dedinu, ale pre štát a jeho budúcnosť. Aký bude mať výtlak nová politická strana pána prezidenta Andreja Kisku, o tom rozhodnú voliči. Samozrejme, ak si niektoré noviny alebo časopisy nenaplánujú, že zničia jeho povesť spolu so stranou Smer-SD. Mnohí novinári si zvykli robiť politiku bez toho, aby mali demokratickú legitimitu. Úspech strany prezidenta Kisku teda bude závisieť od vôle voličov, a tak by to malo aj zostať. Chápem, že veštenie z gule je príjemné a dostatočne nezodpovedné, ale ja to robiť nebudem. Ak budem môcť, tak všetky kroky tohto subjektu, ktoré budú viesť k podpore Slovenska ako ostrova európskosti, správne chápanej bezpečnosti a štátu, ktorý si nechodí po rady do 19. storočia, ale vidí horizonty budúcnosti, rada podporím. Pozorovanie vývoja politickej situácie u našich susedov je dostatočnou výstrahou, aby sme sa neuchyľovali k nezodpovedným experimentom.

richard Rybníček, primátor mesta Trenčín

Keďže prezidenta Andreja Kisku pozná v podstate každý a navyše má ešte aj vysoký stupeň dôvery, úspech jeho strany je tým už skoro zaručený. Ľudia, ktorých zatiaľ predstavil ako členov svojho tímu, majú za sebou vlastný príbeh a či už vo verejnom, alebo profesijnom živote sú to v podstate „čerstvé“ tváre v politike. Vyzerá to však tak, že budú mať odvahu robiť zásadné reformy, a aj preto môže mať nová strana Andreja Kisku zmysel. Dôležité bude, ako vierohodne a konzistentne dokáže spolu so svojím tímom predstaviť svoju víziu Slovenska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite