Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Volím väčšie dobro

.redakcia .témy

Pred druhým kolom prezidentských volieb sme sa viacerých osobností z rôznych sfér spoločnosti opýtali, koho a prečo budú voliť. Všetci sa zhodli na jednom mene. Ich voľbou bude Zuzana Čaputová.

Volím väčšie dobro Branislav Bibel/SITA

vladimír Krčméry | lekár a vysokoškolský pedagóg

Kresťanstvo je ideológia alebo filozofický smer, ktorý veľmi zdôrazňuje demokraciu – de facto Boh vo svojej prozreteľnosti a tej demokracii úplne nepochopiteľne nechal ľuďom právo sa slobodne rozhodnúť. Platí to aj v politike, kde si vyberáme medzi nedokonalými možnosťami. Nežijeme v ideálnom svete, ale medzi ľuďmi hriešnikmi, ako som ja alebo vy. 

Po prečítaní publikovaného rozhovoru vo vašom časopise s nositeľom Templetonovej ceny, svetovým teológom  a profesorom Karlovej Univerzity, prof. Mons. Tomášom Halíkom o etike volieb, a zvážení za a proti, budem voliť Zuzanu Čaputovú. Kým v dávnej  minulosti sme niekedy museli zvažovať voľbu menšieho zla, teraz sme sa posunuli a volím už nie menšie zlo, ale väčšie dobro.

marián Balázs | politický komentátor a publicista 

Zuzana Čaputová svojím vystupovaním počas kampane ukazuje, že k politike môžu a musia patriť slušnosť, zodpovednosť a politická etika. Odkryla hodnotové rezervy dnes natoľko pokrivenej slovenskej politiky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite