Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Nádej týchto volieb

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Prvé kolo prezidentských volieb potvrdilo, že Slovensko vie občas prekvapiť aj inšpirovať celú strednú Európu. Po zvolení Andreja Kisku prichádza veľká šanca pre Zuzanu Čaputovú.  

Štefan Hríb: Nádej týchto volieb Natália Ložeková / natalialozekova.sk

po tom, čo sa hľadanie nového prezidenta zúžilo na dvoch kandidátov, je čas na tri pohľady dozadu a tri dopredu.

Najskôr teda k prvému kolu.

Prvé kolo potvrdilo, že vlna zmeny, ktorá sa začala župnými voľbami, pokračovala námestiami Za slušné Slovensko a triumfovala aj v komunálnych voľbách, nijako neslabne. Naopak, vyniesla Zuzanu Čaputovú do jasného čela. To je veľká nádej aj pre dovŕšenie zmeny v roku 2020.

Prvé kolo navyše ukázalo, ako veľmi sa mýlia tí, ktorí si myslia, že na katolíckom Slovensku je hoci aj predstieraná kresťanskosť rozhodujúca. Ani Smer, ani vedenie Katolíckej cirkvi, ani Kuffa s extrémom s tým nepochodili. Rozhodujúca sa ukázala poctivosť, autenticita a uveriteľnosť, nie birmovky komunistov či kresťansko-nacionalistické odzemky ničiteľov spravodlivosti. Aj to je nádej pre budúcnosť. Mimochodom – aj pre budúcnosť autentického kresťanstva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite