Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obetné baránky

.matúš Baňovič .michal Oláh .témy

Za mrežami je kontroverzný podnikateľ Marián Kočner, svoju vinu z daňových podvodov priznal Ladislav Bašternák. Ako je možné, že „naši ľudia“ sú konečne vyšetrovaní?

Obetné baránky GABRIEL KUCHTA/SME/PROFIMEDIA 6. jún 2018 Bratislava: Marián Kočner na výsluchu na polícii v kauze ohrozovania novinára Adama Valčeka.

mariánovi Kočnerovi Najvyšší súd už niekoľkokrát po sebe odmietol žiadosť o prepustenie z väzby. Najnovšie znalecký posudok ukázal, že zmenky, za ktoré chcel získať takmer sedemdesiat miliónov eur, nie sú pravé.  A to nie je jeho jediný problém. Počas pobytu za mrežami ho obvinili z ďalších štyroch zločinov. K falošným zmenkám sa pridalo obvinenie z podvodného prevodu bytov v bratislavskom komplexe Five Star Residence, podvod so spoločnosťou Gatex či neoprávnenou vratkou DPH pri prevode hotelov na Donovaloch. Minulý týždeň bol obvinený aj z podvodov okolo golfového areálu pri obci Báč. Škoda v tomto prípade dosahuje približne sedem a pol milióna eur. Ak platilo, že sa Marián Kočner pohyboval po Slovensku beztrestne, dnes už môžeme s istotou povedať, že to neplatí. Rovnako aj pri ďalšom človeku blízkemu vládnej strane.

Ladislav Bašternák bol typický bratislavský zbohatlík, ktorý svoje drahé autá parkoval na mieste pre invalidov. Okrem takýchto priestupkov sa však jeho meno objavilo azda pri najväčšom škandále okolo spomínaného bytového komplexu Five Star Residence. Za fiktívny predaj bytov si chcel Bašternák, vďaka ktorému zľudovel pojem „náš človek“, uplatniť vratku DPH vo výške takmer dva milióny eur. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite