Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Sulík, kaviareň a Fico

.peter Schutz .témy

Máločo vypovedá lepšie o slabosti opozície než skutočnosť, že v hierarchii potenciálnych „postFico“ premiérov je ďaleko najskloňovanejší kabaretiér Danko.

Sulík, kaviareň a Fico Marko Erd/SITA 18. marca 2016, Bratislava: Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík (chrbtom) počas stretnutia voličov opozície s opozičnými poslancami na Námestí SNP. Cieľom stretnutia bolo odovzdať jasný odkaz kauzami sprofanovanej vláde s výzvou Budeme

ani po anihilácii KDH a SDKÚ sa zatiaľ Richard Sulík nedokázal predať ako jasný vyzývateľ, hoci v opozícii nemá relevantného súpera, je v prvom rade jeho chyba. Ale aj – hoci v menšej miere – čoraz zideologizovanejšej a výlučnejšej „kaviarne“.

Isto je objektívnym faktorom, že dnes nevidno takú politickú koalíciu, ktorá by sa dala predstaviť „pod Sulíkom“ tak, aby prečíslila Smer&SNS&Híd. Tento trojlístok sa pritom betónuje a strategicky plánuje na dlhší čas, než len toto volebné obdobie. Na druhej strane máme SaS, stranu-nestranu OĽaNO, a ešte? Kto ďalej? Navyše, pokiaľ sa neroztrhnú nebesá či nepriletí čierna labuť rozmerov Airbusu A 380, predstava, že nové rozdanie po voľbách postaví SNS či Híd niekam do stredu medzi Smer a SaS, je úplne iluzórna. Tri roky sú, samozrejme, dlhý čas, avšak bez radikálneho preskupenia síl a premeny dnešnej konfigurácie je nereálna nielen idea „Sulík for premier“, ale vôbec aj samotná účasť SaS vo vláde.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite