Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Priehrada Nova Kachovka je poškodená, Ukrajina tvrdí, že jej poškodenie zvýšilo hrozbu jadrovej katastrofy

.tasr .svet

Ukrajina v utorok ráno obvinila Rusko, že vyhodilo do vzduchu veľkú priehradu Nova Kachovka, aby spomalilo ukrajinskú protiofenzívu. Rusko naopak z poškodenia priehrady obviňuje Kyjev.

Priehrada Nova Kachovka je poškodená, Ukrajina tvrdí, že jej poškodenie zvýšilo hrozbu jadrovej katastrofy SITA/Ukrainian Presidential Office via AP

ukrajina v utorok obvinila Moskvu zo zničenia priehrady Nova Kachovka v juhoukrajinskej Chersonskej oblasti s cieľom spomaliť ukrajinskú ofenzívu, pričom upozornila, že následky tohto kroku „sú už teraz katastrofálne“. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

„Cieľ teroristov je zjavný – vytvoriť prekážky pre ofenzívne akcie ozbrojených síl,“ uviedol ukrajinský prezidentský poradca Myhajlo Podoľak.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite