Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko prijalo pred oslavami Dňa víťazstva rozsiahle bezpečnostné opatrenia

.sita .svet

Najmenej 21 ruských miest vojenské prehliadky počas 9. mája zrušilo, uviedli ruské médiá.

 Rusko prijalo pred oslavami Dňa víťazstva rozsiahle bezpečnostné opatrenia SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

rusko prijalo rozsiahle bezpečnostné opatrenia pred utorkovými oslavami výročia porážky nacistického Nemecka v druhej svetovej vojne. V Moskve a Petrohrade, čiže v dvoch najväčších ruských mestách, zakázali pred oslavami Dňa víťazstva používať drony.

V Petrohrade, ktorý sa často označuje za Benátky severu pre jeho sieť riek a kanálov, do 10. mája v niektorých častiach mesta zakázali používanie vodných skútrov. V ruskom hlavnom meste dočasne zakázali alternatívnu taxislužbu v centre mesta. Vodiči nebudú môcť v centre začínať ani končiť prepravu. Dôvodom je príprava tradičnej vojenskej prehliadky na Červenom námestí.

Najmenej 21 ruských miest vojenské prehliadky počas 9. mája zrušilo, uviedli ruské médiá. Regionálni predstavitelia ako dôvod obmedzení a rušenia prehliadok uviedli bezpečnostné obavy alebo svoj kroky vágne odôvodnili „terajšou situáciou.“ Nie je jasné, či svoje rozhodnutia prijali v koordinácii s Kremľom.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite