Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezidentka Čaputová a premiér Heger blahoželajú novému českému prezidentovi k inaugurácii

.tasr .svet

Na Pavlovu inauguráciu nemohla prezidentka Čaputová ísť osobne, keďže v tom čase bol na Slovensku na návšteve holandský kráľ Viliam-Alexander s manželkou kráľovnou Maximou.

Prezidentka Čaputová a premiér Heger blahoželajú novému českému prezidentovi k inaugurácii SITA/AP Photo/Petr David Josek

slovenská prezidentka Zuzana Čaputová zablahoželala vo štvrtok k inaugurácii novej českej hlave štátu Petrovi Pavlovi. Verejný odkaz mu napísala prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Na tej istej platforme Pavlovi gratuloval aj dočasne poverený premiér SR Eduard Heger, informuje TASR.

„Som rada, že na čele štátu, ktorý je Slovensku najbližší, je človek, s ktorým máme rovnaké hodnoty. Želám Vám veľa dobrých rozhodnutí. Teším sa na spoluprácu a už čoskoro aj na stretnutie v Bratislave,“ napísala Čaputová.

V súlade s tradíciou českých prezidentov Pavel uskutoční svoju prvú zahraničnú cestu na Slovensko, a to už na budúci pondelok (13. marca).

Čaputová bola Pavlovi zablahoželať k volebnému víťazstvu v jeho štábe v Prahe krátko skončení hlasovania v druhom kole prezidentských volieb 28. januára. Na Pavlovu inauguráciu však nemohla ísť, keďže v tom čase bol na Slovensku na návšteve holandský kráľ Viliam-Alexander s manželkou kráľovnou Maximou. Pavel preto na svoju inauguráciu nepozval ani prezidentov ďalších susedných krajín.

Z plánovanej Pavlovej cesty na Slovensko na budúci týždeň vyjadril potešenie aj Heger. „Gratulujem prezidentovi Petrovi Pavlovi k dnešnej inaugurácii. Vážim si, že aj on bude pokračovať v tradícii a jeho prvá zahraničná cesta bude smerovať na Slovensko,“ uviedol Heger.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite