Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko obvinilo USA z prípravy provokácií na Ukrajine s použitím chemických látok

.tasr .svet

Rezort diplomacie v Moskve vo svojom utorkovom vyhlásení odkazoval na vyjadrenie bývalého veľvyslanca USA v Rusku Johna Sullivana.

Rusko obvinilo USA z prípravy provokácií na Ukrajine s použitím chemických látok SITA/Russian Defense Ministry Press Service via AP Igor Kirillov

ruské ministerstvo zahraničných vecí obvinilo v utorok Spojené štáty, že plánujú na Ukrajine provokácie s použitím „toxických chemických látok“. Podľa  Washingtonu by naopak chemické zbrane na Ukrajine mohlo nasadiť Rusko. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Rezort diplomacie v Moskve vo svojom utorkovom vyhlásení odkazoval na vyjadrenie bývalého veľvyslanca USA v Rusku Johna Sullivana, ktorý povedal, že „ruské jednotky plánujú v oblasti (tzv.) špeciálnej vojenskej operácie (na Ukrajine) použiť chemické zbrane.“

„Túto informáciu považujeme za úmysel Spojených štátov a ich komplicov vykonať na Ukrajine provokáciu s použitím toxických chemikálií, “povedal na tlačovom brífingu šéf jednotky rádiologickej, chemickej a biologickej obrany ruských ozbrojených síl Igor Kirillov. Dodal, že Rusko „identifikuje a potrestá“ vinníkov prípadných takýchto provokácií. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite