Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Macron a Zelenskyj pocestujú na summit lídrov EÚ do Bruselu spoločne

.tasr .svet

Zelenskyj do Paríža priletel v stredu večer z nečakanej návštevy Británie, kde žiadal vládu aj parlament o dodanie stíhačiek pre Ukrajinu.

Macron a Zelenskyj pocestujú na summit lídrov EÚ do Bruselu spoločne SITA/Sarah Meyssonnier, Pool via AP

francúzsky prezident Emmanuel Macron a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok ráno spoločne odletia do Bruselu na mimoriadny summit lídrov EÚ. Informoval o tom Elyzejský palác. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Zelenskyj do Paríža priletel v stredu večer z nečakanej návštevy Británie, kde žiadal vládu aj parlament o dodanie stíhačiek pre Ukrajinu. Už niekoľko dní sa špekulovalo, že ukrajinský prezident by mohol prísť aj na summit Európskej únie, ktorý sa bude konať v Bruseli vo štvrtok a piatok. Počas návštevy Británie Zelenskyj svoju štvrtkovú cestu do Bruselu potvrdil.

V Paríži sa ukrajinský prezident stretol s Macronom a nemeckým kancelárom Olafom Scholzom, ktorí ho uistili o pokračujúcej podpore pre Ukrajinu.

Zelenskyj teraz vycestoval iba druhýkrát zo svojej vlasti od začiatku ruskej invázie. Predtým bol v decembri vo Washingtone a avizoval vtedy, že sa bude počas vojny zdržiavať na Ukrajine a táto cesta bola výnimkou.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite