Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko je pripravené pomôcť Turecku a Sýrii, vyhlásila prezidentka

.tasr .svet

Počet obetí už stúpol na viac ako 1200.

Slovensko je pripravené pomôcť Turecku a Sýrii, vyhlásila prezidentka SITA/AP Photo/Mahmut Bozarsan

slovensko je pripravené pomôcť Turecku a Sýrii, ktoré v noci na pondelok zasiahlo silné zemetrasenie, uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti, informuje TASR.

„Moje myšlienky a sústrasť smerujú všetkým, ktorých postihlo ničivé zemetrasenie v Turecku a Sýrii. Slovensko je pripravené pomôcť,“ napísala Čaputová.

prezidentka zaslala tureckému prezidentovi sústrastný telegram

Vyjadrila v ňom úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí. Zraneným zaželala skoré uzdravenie. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

„V tejto pohnutej chvíli želám vám a všetkým obyvateľom Turecka najmä mier, pokoj a bezpečie,“ uviedla prezidentka v telegrame. 

Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo v noci na pondelok oblasť na juhovýchode Turecka blízko hraníc so Sýriou. Epicentrum sa nachádzalo severne od tureckého mesta Gaziantep. Otrasy bolo cítiť od tureckej metropoly Ankara cez Cyprus až po pásmo Gazy a egyptskú Káhiru.

V Turecku a Sýrii hlásia viac než tisíc obetí a približne 3000 zranených. Záchranári prehľadávajú trosky budov a počet obetí sa môže ešte zvýšiť. Svoju pomoc už Turecku ponúklo viacero krajín.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite