Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľsko už trénuje ukrajinské posádky na tankoch Leopard

.tasr .svet

Poľsko už predtým oznámilo, že poskytne Ukrajine 14 svojich Leopardov, a aj ďalšie krajiny informovali, že Kyjevu odovzdajú tanky Leopard, ktoré majú vo svojej výzbroji.

Poľsko už trénuje ukrajinské posádky na tankoch Leopard SITA/AP Photo/Eckehard Schulz, File

poľsko už začalo cvičiť ukrajinských vojakov v zaobchádzaní s tankami nemeckej výroby Leopard, vyhlásil v piatok poľský minister obrany Mariusz Blaszczak počas návštevy v Kyjeve. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry PAP.

Blaszczak povedal, že ukrajinské tímy budú na Leopardoch trénovať dovtedy, kým ukrajinskí a spojeneckí velitelia nerozhodnú, že sú vycvičení dostatočne na to, aby mohli tieto tanky používať.

Nemecké tanky Leopard, hlavne ich modernejšia verzia Leopard 2, patria k najrozšírenejším a najkvalitnejším tankom súčasnosti.

Poľský minister obrany pred piatkovým vyhlásením rokoval s ukrajinským kolegom Olexijom Reznikovom.

Po rokovaní Blaszczak novinárom povedal, že výcvik na tankoch Leopard bude trvať niekoľko týždňov. „Určite to je nie záležitosť dní a ani mesiacov. Je to záležitosť týždňov,“ dodal.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite