Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Kyjeve sa dnes koná samit Európskej únie – Ukrajina

.tasr .svet

Predstavitelia európskeho bloku a Ukrajiny by okrem iného mali rokovať o ceste Ukrajiny do Európy, reakcii Únie na vojnu Ruska proti Ukrajine a pomoci v oblastiach energetiky a prepojenosti a tiež globálnej potravinovej bezpečnosti.

V Kyjeve sa dnes koná samit Európskej únie – Ukrajina SITA/Ukrainian Presidential Press Office via AP

predseda Európskej rady Charles Michel a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen sa v piatok stretnú s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským na 24. samite medzi Európskou úniou (EÚ) a Ukrajinou. Na svojej webstránke o tom informuje Európska rada.

Je to prvý samit EÚ – Ukrajina od začiatku ruskej agresie a tiež odvtedy ako Únia udelila Ukrajine štatút kandidátskej krajiny. Predstavitelia európskeho bloku a Ukrajiny by mali rokovať o ceste Ukrajiny do Európy a prístupovom procese, reakcii EÚ na útočnú vojnu Ruska proti Ukrajine, iniciatívach Ukrajiny za spravodlivý mier a vyvodenie zodpovednosti, spolupráci v otázkach rekonštrukcie a pomoci a v oblastiach energetiky a prepojenosti a tiež globálnej potravinovej bezpečnosti. Na záver samitu by mali vydať spoločné vyhlásenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite